[]

Sabunun görevi eldeki bakterileri çözüp lavaboya dökmek mi?

Sabun bunu mu yapar? Bir anlamda çözücü olarak mı görev yapıp su ile birlikte bakteri ve mikropları lavaboya döker? Yoksa o anda mı öldürür?

Anti-Bakteriyel sabunlar daha mı iyi çözücü, daha mı iyi öldürücü?

Örneğin 80 derece limon kolonyası eli dezenfekte eder mi? O da mı çözücü? Yoksa direk öldürür mü?

Elimizi çamaşır suyu ile yıkasak bir damla?

 
Sabun bakterilerin kayip gitmesini saglar sadece, bakterileri cozmez oldurmez. Camasirsuyu oldurur ama sana da zarar verir. Bakterileri oldurmek gerekmiyo zaten bagisiklik sistemi icin gerekli onlar o yuzden en iyisi normal sabun.


  • passive aggressive  (03.01.14 16:04:49) 
@passive aggressive

peki ne farkı kaldı dandik sabun ile atıyorum protex'in? protex daha çok çözdüğü için mi 'anti-bakteriyel'?
  • piston aşağı indi  (03.01.14 16:08:14) 
Sabun yağı çözer. Kir cart curt yağlıdır ve suyla çözünmez ama sabunda çözünür, sabun da suda çözünür böylece ellerimiz temizlenir.

Anti-bakteriyel etiketiyle piyasada bulunan sabunlar herhangi bir anti-bakteriyel özelliğini kanıtlayabilmiş değil. ABD hükümeti bunlara 1 sene mühlet verdi geçenlerde, "kanıtlayamazsanız ya üretimi durdurun ya da normal sabun adı altında satış yapın" diye.
  • r_u_h  (03.01.14 16:17:32 ~ 16:18:57) 
Protex bakterisit mi bilmiyorum acikcasi arastirmadim ama öldürüyo olmasi muhtemel.

80lik limon kolonyasi da etkili olmaz sanirim. Yuzde 95lik etil alkol kullaniyoduk galiba öldürmek icin.

Ama dedigim gibi ekstra steril amaclarin yoksa elleri yikarken bakterileri öldürmek gerekmiyo. Dandik sabun yeterli.
  • passive aggressive  (03.01.14 16:17:36) 
El temizliğini neden bu kadar irdelediniz?

Cerrahi el yıkama diye bişey duydunuz mu? Hani, cerrahlar, ameliyata girmeden önce, hayvâni büyüklükte çelik eviyelerin başına geçip 20 dakika filan, sepsert ve semsert fırçalarla, en baba antiseptik solüsyonlarla filan ellerini ta direseklerine kadar kazıya kazıya ve 3 baş filan yıkarlar, eller yukarıda, ameliyat yapacakları salona girerler, sonra, ellerine tentürdiyot boca edilir, onnan da yıkarlar ellerini bi güzel sonra onun üstüne safa yakın alkolnen de yıkarlar ve steril havlularla ellerini kurularlar ve ameliyat hemşiresi, haşırt diye ameliyat eldivennerini giydirir cerrahlara ve 20 dakka soğna noolur biliyonuz mu? Cerrahın ellerindeki bakteri sayısı, el yıkamaya başlamadan önceki bakteri sayısıynan eşitlenir. Yani ameliyat sırasında cerrahın eldiveni delinirse, o eldeki bakteriler hastanın açık yarasına geçer, o sırada ne ameliyatı yapılıyosa artık. Beyinse beyin, kalbse kalb... Bu nedennen özelliknen ''nakil'' ameliyatlarında, çift eldiven takılır.

Bu kadar lakırdıyı niye ettik? El yıkamayı bu kadar irdelemeyin diye.

Çamaşır suyu buharı kanserojendir. Onu da ayrıcana hatırlatalım. Özellikle hepatit A viruslarını gidermek istiyosanız, ellerinizi bol suynan yıkamanız gerekir.

Sabun, vücudun koruyucu ''asit mantosu''nu çözer ve ona bağlı durumdaki bakteri ve virusların atılmasına neden olur. Ancak ASLA ve KAT'A elinizdeki mikroorganizma sayısını sıfıra indiremezsiniz. Zaten buna gerek de yoktur. Cerrahi el yıkama bile sıfır mikroorganizma sağlamaz. O nedennen üstüne bi de Betadine, Baticon, tentürdiyot ve alkol banyosu yaptırırlar cerrahın ellerine.

Ellerinize bu kadar acımasız davranmayın. Eller beynin uzantısıdır.

Ayrıcana, mide pH'sı neden düşüktür? Yani midede neden asit vardır? Ağızdan giren mikroorganizmaları sikip atmak içün! Tek sebebi bu değil ama, o işe de yarar...
  • compadrito  (03.01.14 17:32:45 ~ 17:38:51) 
@compadrito madem bakteriler tekrar oluşuyor neden 20 dk boyunca uğraşırlar?


  • WrAiTh  (03.01.14 19:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.