[]

Aptal olup susmakla edepli olup susmak arasındaki o ince çizgi nedir?

Hani suskunluğum asaletimdendir veya edebimdendir vs tarzı sözler vardır ya. İşte gerçekten onun sınırı nedir. Yani bir insan aptal ne diyeceğini, ne yorum yapacağını, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir insan da olabilir.
İşte akil ve aptal arasındaki o ince çizgi size göre nedir?
Not: Derdimi seveyim evet.
Not: O hikayedeki mal benim.

 
Belki bakışta ve davranıştadır. Bön bön bakıyorsa anlamamıştır. Anlamış gibi bakıyorsa ama başka işlere bir anda geçiş yapmışsa muhtemelen aynı fikirde değildir ama belirtmek istiyordur.Anlamış gibi bakıp, hiç bir şey yapmıyorsa ya onaylıyor ya da içinden küfrediyordur.


  • aychovsky  (03.01.14 12:04:47) 
aradaki fark, muhabbet arasında verdiği kısa cevaplarda gizli. ortaya bodoslama bir şeyler söylüyorsa mal, inceden dokunduruyorsa mamüldür


  • yemrem  (03.01.14 12:14:19 ~ 12:14:37) 
o çizgi pek ince değildir kanımca. kişinin ağzından çıkan az sayıdaki cümlelerden çizginin ne tarafına düştüğü rahatça anlaşılabilir.


  • bxgx  (03.01.14 12:32:12) 
bir insan ben aptalım ne diyeceğimi bilmiyorum hiç konuşmuyorum diyorsa aslında aptal değildir bayağı zekidir.

aptal insan dediği şey muhteşem bir şeymiş gibi saçmalar durur. doğrusunu öğrenmeye de çalışmaz.
  • godsparticle  (03.01.14 12:50:11) 
godsparticle+1

ne diyeceğini bilmediğinden, bilgisizliğinden susan da edebinden susmuş oluyor bana sorarsanız.

"farkında olmak" kadar şahane bir şey yok.
  • neyleyim  (03.01.14 13:27:41) 
İkisinin arasında görünen bir fark yoktur ancak aptal olup susmak, basiretsizlikten ve olayı anlamamaktan kaynaklanırken, edepli olup susmak, olayın çirkin sonuçlarını bile öngördüğünüz halde içsel dengeniz gereği susmak ve neyi neden yaptığınızı bilmek demektir.
Aptal olmadığınız halde susuyorsanız, edepli birisiniz.
Sustuğunuz konuda hakkınızı aramıyorsanız aptal birisiniz.
  • kalemdefter  (03.01.14 13:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.