[]

erasmusu uzatmak mı interrail mı

Erasmusun ilk döneminin sonlarına doğru aklıma takıldı bu soru, önümde yapabileceğim bi kaç şey var kararımı veremiyorum erasmus programıyla şu an italyanin bolonya kentinde bulunuyorum. sınav muhabbetleri ocak sonu gibi bitiyor benim de dönüş biletim şubat sonunda. Ben bu bir aylık boşlukta iki ya da üç haftalık bi interrail yapabilirim ya da hiç ona para harcamayip italyada bir dönem daha kalmaya çalışabilirim yalnız bu durumun söyle artı ve eksileri var

A
Baharda da burda olurum bu daha fazla gezebilecegim anlamına gelir
Italyancam adam gibi bir seviyeye gelebilir
Sonuçta erasmus abi 40 yıllık stresli is hayatından önceki neredeyse son rahat zaman
Yeni öğrenciler geleceği için daha fazla insanla tanışacağım

E
Italyanca seviyem dersleri anlayacak düzeyde olmadığı için kendim çalışmak zorundayım bu da dersi gerektiği şekilde anladığım hakkında şüpheler uyandırıyor.
Yukarıdaki sebepten bir dönem daha kaybetmiş olacağım
Arkadaş muhabbetini özledim bu dönem fazla kafa adam bulamadım geyik yapacak
Kağıt işleri pasaport vize learning agreement falan muhabbetleri baştan olacak
Uzatma olduğu için ikinci döneme para vermeme durumları da var

Bölüm bilgisayar mühendisliği bu arada, aklıma gelenler bunlar kalmak istiyo insan açıkçası ama kaybedecegim fazladan bir döneme değecek mi bu kestiremiyorum bir türlü bi yol gösterin

 
erasmus nimettir hiç düşünme bile, bir dönem daha kal.


  • justinial  (03.01.14 03:06:06) 
ben kalmak için kıçımı yırtıyorum şuan. dönmemek lazım, kalabilme imkanı varsa kalmak lazım, imkan yoksa imkanları zorlamak lazım. hayatta bi kere olabilecek bi şey. ilerde pişman olacağın kesin. erasmus varken interrail yapmak daha da kolay zaten. hibe de alacaksın üstüne.


  • nickimin hakkini veremedim  (03.01.14 03:14:44) 
Hibe olayının muallakta olması da büyük sıkıntı benim için. Emekli annenin tek çocuğuyum, eve de yük olmak istemiyorum ama dediğin gibi büyük ihtimalle uzatmazsam pişman olacağım


  • rastocasdelay  (03.01.14 03:18:53) 
geri dönünce part time işe girip ödeme imkanınız varsa annenizin emekli maaşından kredi falan çekebilirsiniz. ya da ensesi kalın birinci dereceden bir akrabanın kapısını çalıp borç isteyebilirsiniz. ben bi dönem daha kalmak için bir sene part time işte çalışırım şahsen döndüğümde. bu arada hibeler çoğu devlet üniversitesi için belli oldu isterseniz okulunuzun ilgili bölümüne bir mail falan atın.


  • nickimin hakkini veremedim  (03.01.14 03:21:32) 
Dönünce çalışma fikri aslında aklımdaydi benim de, evden de kalmam konusunda israrcilar ama ben mı fazla düşünüyorum bilmiyorum.. Hibeler konusunda net bir şey söylememek için ısrarcı bizim dış iliskiler(deu) feragat edenlerden hibe kalırsa hede hodo muhabbeti yapıyorlar her seferinde


  • rastocasdelay  (03.01.14 03:31:19) 
Interrail candır


  • gregorsarımsak  (03.01.14 05:11:58) 
interrail'e her zaman gidebilirsin. yaş sınırı, öğrencilik olma koşulu gibi kısıtlamalar yok. oysa erasmus kadar rahat, kafanın boş olacağı bir dönem olmayacak. o yüzden erasmus diyorum.

eksilerden bazılarını siliyim:)
- 2. dönem yeni erasmuslular gelecek, kafana göre birini bu dönem bulamadıysa şimdi kesin bulursun.
- learning agreement dediğin 5 dakikalık iş. zaten önceden yaptın biliyorsun. şu dersleri alıcam diyeceksin olup bitecek.
- hibe çıkabilir, benim gittiğim sene hibe kalmış sanırım, millete dağıtıyorlardı. şans işi tabii.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (03.01.14 05:32:29) 
konuşmak kolay tabi ama sen yine de maddi imkanları maksimum seviyede zorla. erasmusunu uzat, interraili her zaman yaparsın.


  • burty  (03.01.14 08:17:50 ~ 08:19:16) 
kışın interrail yapmanın çokda zevkli olcağını sanmıyorum hibe verceklerse kal yok vermiceklerse ryanair uçtuğu yerlerden bi kaç şehir gezip dön geri:)


  • allstar  (03.01.14 11:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.