[]

Xbox-oyun uyumu

Türkiye'den alınmış xbox a, Amerika'dan alınmış gta 5 takılsa sorun cikar mı, oynanır mı? Teşekkürler




 
RF ise sorun olmaz gta5. ama standart şekilde amerikadan aldığın oyun PAL makinalarda çalışmaz


  • HasanK  (02.01.14 18:07:03) 
Onlar ne demek :))


  • panda  (02.01.14 18:20:31) 
PAL Avrupa ülkeleri, NTSC-U Kanada ve Amerika, NTSC-J ise Asya’da satılır. Yani Xbox 360′ınızı Amerika’dan getirtirseniz bölge kodu NTSC-U olacak ve PAL oyunları çalıştırmayacak.

RF ise sadece oyunlarda görebileceğiniz bir ibaredir. RF cihaz diye birşey olmaz. Region Free’nin kısaltılması olan RF adından da anlaşılacağı gibi 3 bölgenin cihazında da çalışabilmektedir.

-alıntıdır-
  • tek terk  (02.01.14 18:31:25) 
O halde garanti olması icin rf seklinde mı Oyun almam lazım?


  • panda  (02.01.14 19:02:19) 
Bence en iyisi makinenın ne olduğunu öğren, mesela bende GTA 5 var kutusuna baktım PAL yazıyormuş yani benim makina avrupa ülkesi standardında.

Eğer Türkiye'den aldıysan Xbox'ını senin makinede çok büyük ihtimal PAL'dır.

Bu durumda PAL oyunlarını rahatlıkla alabilirsin.
  • tek terk  (02.01.14 19:10:28) 
Turkiye'de satilan xbox'lar Pal'dir, ABD'de satilan oyunlar NTSC'dir. yani ilke olarak oynatmaz. Ancak oyunun uzerinde Pal-Ntsc yerine Region Free yaziyorsa her makinede oynanabilir. Oyunu alirken Pal veya RF olmasina dikkat edersen sorun olmaz.


  • no avalon  (02.01.14 19:17:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.