[]

Sokak kedi ve köpekleri için ne yapayım?

yaşadığım yer turistik bi yer ve yazın karnı doyan sokak hayvanları kışın aç bilaç geziyorlar.
bir de bi takım şerefsizler var ki, yazın eğlence olsun diye aldıkları cins köpekleri piç gibi sokağa bırakıyorlar. cins ya da değil, ayrım yapmıyorum ama evde yetişip sevgi görüp sonra sokağa atılan hayvanın depresyonu ve sokaktaki yaşam savaşı açısından söylüyorum.

arada sosis falan alıp veriyodum ama bi kaç tanesinden pati darbesi yedim, bi tanesi de üstüme çıktı.
besleyeyim derken beni parçalamalarından korkuyorum.

şimdiki planım ortalarda yoklerken belirlediğim bir noktaya düzenli olarak yemek bırakıp kaçayım diyorum.

şimdi, sizce arada makarna haşlayıp versem mi?

marketten ciğer alıp haşlasam koysam olur mu?

bir de kasaplardan kemik toplasam kaynatsam olur mu?

son olarak hayvan düşmanı ya da korkan birisi koyma yeaa oraya falan derse ne yapayım?

(biraz atarlı bi tipim öfkemi kontrol edemiyorum da bu gibi durumlarda)

 
öncelikle hayvan düşmanlarını siktir et. sana karışma hakkını nerden bulacaklar?

evde arta kalan yemekleri koyabilirsiniz dışarı, yiyorlar. özel olarak mama alıp da koyabilirsin. bir de internette bolca bulabileceğin ev yapımı kedi evleri vs var kutudan falan yapılan. öyle bi şeyler de yapabilirsin.
  • nathanieltroy  (02.01.14 16:09:03) 
makarna verme.
ciğer ve kemik suyu güzel olur.
son sorunun cevabını bilsem kavgasız bir hayatım olurdu sanırım.
  • mutevazi  (02.01.14 16:09:50) 
kedi evi yap içine kuru mama bırak.
belli noktalara su koy.
ciğer güzel fikir.
kabadayı bir köpeğin gelip hepsini mideye indirip diğer yavrucakların aç kalması ihtimalini düşün. (birden çok noktaya az az yemek koymak)

az önce veterinerden dönüyorum, otobüse bindim. şoför ne dese beğenirsin? 'kedi seveceğim diye hayvanları özgürlüklerinden alıkoyuyorsunuz, sal sokağa gitsin.' tabi bir münakaşa yaşadık. bir de utanmadan böyle konuşuyorum da kızıyor musun gerçekten diyor. tabi ki kızıyorum çünkü bilinçsizsiniz dedim. başka ne denir? demem o ki bu zihniyette insanlar var, sen dikkat çekmeden yap ne yapacaksan. valla gıcık olup hayvanlara çivili sosis yedirmeye çalışan ruh hastaları olabilir.
  • sistem enkazı  (02.01.14 16:14:51) 
@nathanieltroy
@mutevazi
@sistem enkazı

makarnayı eledim.
kedi evi iyi fikir fakat burası o kadar yağmurlu ki kediler kedi eviyle birlikte sürüklenir gider. :(
şimdi ciğer ve kemik ok.
peki kemik sadece suyu mu kemikleri koymayayım mı?
  • mahnita  (02.01.14 16:18:38) 
teorik olarak şikayet etme hakları var. (çöp dökmek sınıfına giriyormuş belediye babında) bu yüzden lokasyon olarak kamuya ya da kimseye ait olmayan (mesela terk edilmiş bölgeler, senelerce onarımı yapılmamış kamu projelerinin bulunduğu çevreler, kendi bahçeniz vsvsvs) karışılamasın. ikincisi ortalık yere koymayın, direkt yere dökmeyin kapla vs koyarsanız güzel olur, burda yaşlı bir amca her geçen o kapları atıyor size ne ya, sizin karışmaya hakkınız yok diyip kapları delmiş bir güzel bağlamış tellere. kimse atamıyor karışmıyor da artık kavga etmeye yüzleri yok, bahaneleri de yok kirlilikmiş yağ pire yapıyormuş cartmış curtmuş.

zincirleyenini de görmüşlüğüm var bu kapları. neyse bu 2. bir değinmek istediğim nokta idi. kediler için durum çok farklı onları gözden ırak besleyebiliyorsun ama köpekler büyük iri göze batıyor hem de korkanı daha çok. bu yüzden mümkünse sahilde ağaçların altında parkların ücra köşeleri tarzı gözden ırak olan yerler seçin. Köpeklerin kabı mümkünse hep aynı kalsın lokasyon ve insan da aynı olduğu sürece ısınmaya başlarlar size.

saldırma amacı güdeceklerini sanmam çünkü kendileri fazla korktuğundan agresif takılıyorlar. çünkü yavruyken alınıp bırakılınca diğer köpekler tarafından da iyi dövülüyor çok acı çekiyorlar. bu yüzden onlar samimiyeti kurana kadar sokulup tedirgin etmeyin hem de size bir şey olmasın.

yemek konusu ise benim bilgim haricinde. sadece geçenlerde kaynatılmış kemik vermeyin kemik çok çatlamaya müsaitleşiyor kaynayınca boğazlarına takılır kırılan parçalar diye not düşmüşüm aklıma. onun haricinde balıklı hamurlu bir tarif var mesela bu balıkçılarda bulabileceğiniz eski iç mzlemelerle yapılan. bu tarz tarifler var. maddi durum el veriyorsa birkaç ayda bir 15 kiloluk bir alınabilir. çok az a verilmek üzere. vitamin şu bu takviyeleri olsun diye.

burda teyzelerden biri 50 kadar kediye bakıyor bahçesinde. sürekli olarak kasaplardan çıkma parça vs istiyor. garipseyeni oluşur ama aldırmayın.

tartışmalar olacak ama bunu diyen adamların empati yoksunu olduğun da unutmayalım. hayvan sevmeyen birine insan demem ben.

son olarak az buçuk bilgilerim bunlar. yazlıkta iken bu durumdan çok rahatsız olup elimden geldiğince yardım etmeye çalışmıstım. haklısınız. çok iyi bir iş yapıyorsunuz.
  • wiillii  (02.01.14 16:23:19) 
kemik için, kalın ve sert olan kemikler sorun yapmıyor sanırım ama pişmiş ince kemikle ilgili bazı sıkıntıları var köpklerin. kırıkları fazla keskin oluyor. yani kemiği pişirecekseniz suyunu vermeniz uygun olur. kemik suyunun içine ekmek atabilirsiniz belki. çiğ kemik vermek de bir alternatif köpekler için.
hayır çiğ kemik verince saldırgan olmuyorlar, onlar hurafe hep. çiğ besleme diye bir şey var.

miço ya da bonacibo tarzı bir kuru mama sipariş ederseniz ciğer vermekten daha ucuza gelir bu arada, onu da söylemeden geçmeyeyim.
  • mutevazi  (02.01.14 16:27:54) 
Ben bi tavukçuyla anlaştım. Pazar günleri haric her gün tavuk artığı ne çıkarsa 5 kilo 10 kilo, fiks menü 5 lira. Mahalleli benden şikayetçi, bütün sokak köpeklerini mahalleye topluyormuşum adffasdfs


  • eyyor  (02.01.14 16:38:37) 
çiğ et verme de ne verirsen ver.


  • kakao  (02.01.14 16:57:45) 
@batuhanolabilir süreç hakkında bilginiz var mı? kız başıma koca köpekleri arabaya atıp veterinere götürme gibi bi şansım yok ama belediyeyle görüşebilirm belki


  • mahnita  (02.01.14 18:09:44) 
Büyük marketlerle konuşup tarihi bir ya da iki gün geçmiş ama daha önce hiç çözülmemiş dondurulmuş gıdaları size vermelerini isteyebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla süresi geçmiş malları imha etmek zorundalar, dolayısıyla size bu malları ücretsiz verirlerse iki taraf da kazanır. Köfte, tavuk, artık ne olursa. Onları pişirip sokak hayvanlarına verebilirsiniz.

Kasaplardan kemik almak da ücretsiz ve güzel bir yöntemdir. Yalnız köpeklere tavuk kemiği gibi ince kemikler vermemelisiniz. Mide ve bağırsaklarını delme, boğazlarına takılma gibi sorunlar yaşayabiliyorlar.
  • spooky  (02.01.14 21:01:43) 
kopekler icin tavuk boynu bulabilirseniz verin aslinda, pisirmenize de gerek yok.
hatta pismis tavuk vermeyin mumkunse, kemik pisince sertlestigi icin, kirildiginda sivri kiriliyor ve olumcul olabiliyor.
bir de toptancilarda kilosu 50 kurusa satilan tavuk gogsu kafesi (et disinda kalan kisim) var verebileceginiz.
  • bir varmis bir yokmus  (08.01.14 04:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.