[]

antidepresan kullanana kullanma diyen insan

hakkında ne düşünüyorsunuz?




 
  • mutevazi  (02.01.14 00:50:10) 
antidepresanın ne olduğu konusunda bir fikri olmayabilir. kullananlar için 'ya beni kesecek ya kendini' türevi fikirleri olabilir. bilmiyordur yani. ben ağrı kesici kullana kullanma diyorum, antibiyotiğe sarana dikkat et grip olma diyorum. doktor kontrolünde alınıyorsa, ki doktoruna da bağlı, kim ne desin, üst komşusunun reçetesini kendisine uygulayan, amcaoğlunun ağrı kesicisini içen insanlarız.


  • olanlaolunmaz  (02.01.14 00:52:25) 
Antidepresan, yararı zararından daha çok olduğu durumlarda kullanılıyor. Zaten bir şeyin stresini antidepresansız atlatabilecek kişiye antidepresan yazılmıyor. "Antidepresan kullanma" diyen insan eminim iyi niyetlidir fakat bilinçsiz geliyor bana (Edit: Bu insanın psikiyatrist olmadığı durumlar için söylendi bu cümle. Bkz: müteakip cümle). Sonuçta psikiyatrist değil ama işin uzmanıymış gibi konuşuyor.

Edit: Her ne kadar yukarıda yazdıklarımdan anlaşılabileceğini umuyor olsam da açıkça da yazayım: Antidepresan bir uzman tarafından önerilmedikçe kullanılmamalı.
  • m e l t e m  (02.01.14 00:53:47 ~ 01:13:48) 
birçok sebebi olabilir.
- psikiyatrinin insanları üretime katmak için kapitalizmin bir aracı haline getirildiğini düşünüyor olabilir.
- ayrıca "bilmiyolar bilmiyolar psikiyatrist psikolog da değil ne bilsin cahil" diyenlerin de aptal olduğunu düşünüyorum, bizzat bu ünvanlara sahip olup bunu söyleyebler var, yapılmış çalışmalar yazılıp çizilmiş şeyler... yani ya aptal ya da işine gelmeyeni yapmamak ya da geri adım atmamak için aptal rolünü oynamaktan geri duramıyor. Ortadabir "psikiyatrik vaka" varsa sahiden, onlar da bunlar olmalı.
  • dafaiss  (02.01.14 01:06:44) 
Antidepresanın bir işe yaramadığını söyleyenler, ancak ve ancak işe yaramadığına dair kanıt da gösterirlerse dikkate alınabilirler.

Ben hiç kullanmadım. Ancak annem kullandı ve etkisini de cenaze planlarının ve ağlama krizlerinin sona ermesiyle birlikte hormon tahlilleriyle de kanıtlanmış olarak gördük.
  • m e l t e m  (02.01.14 01:19:12) 
gerizekalı diye düşünürüm.

ancak doktorsa saygım vardır doktor değilse allah belasını versindir, her türlü aşağılamayı hak eder.

antidepresan kafaya göre kesilmez, doktor bile dozaj ayarlayıp kesiyor şeker değil bunlar.
  • neferkitty  (02.01.14 01:22:52 ~ 01:43:54) 
mesela lithium eksikliği, bipolar bozukluk gibi teşhisler konmuş insanlar tanıdım. onlara doktor ne verse anlarım, lafımı etmem gıkım çıkmaz. çünkü ortada ihtiyaç var.

ha sınav stresini kaldıramıyorsundur. sevgilinden ayrılmanı kaldıramıyorsundur. bunu anlamam. @olmayazın dediği gibi düşünürüm. benim inancıma göre insan sosyal bir hayvan, buna da ihtiyaç duyuyor. paylaşacak iç dökecek dertlenecek dert dinleyecek. bu şekilde aşılır sıkıntılar. elbet bnyesel bir derdin varsa anlarım, ama ben kendimi mutsuz hissediyorum diyip de antidepresan talep edilmez, çocuğum gece gece çok uyanıyor mutsuzum diyip komşudan alınıp içilmez, aynı şekilde uyku ilaçları vs de alınmaz. tıbba ihtiyaç olduğunda başvurulur, insanın sağlığı kendinde saklıdır. soruya gelirsek, gayet de anlarım, eğer tamamen karşı değil ancak günümüzde alıştığımız kadar yaygınlaşmasına karşı ise.

"bence"

dipnot: başlandıysa da bırak demem o ayrı. bi garip yapıyor adamı. dengeleri iyi bozuyor valla. iyice embele etmeyelim adamı.
  • wiillii  (02.01.14 01:43:06) 
ben diyorsam bir bildigim vardir. baskasi diyorsa siktir et onu, bana sor.

antidepresan kullanan var, antidepresan kullanan var... bazisi hakkaten mal. psikiyatristi de kendisi kadar mal. kullaniyor. bazisinin ihtiyaci var kullaniyor. ha bence antidepresanlik noktaya gelince intihar edilebilir, ne gerek var amk o kadar kasmaya, ama etmeyin tabi siz. hele sen zaten etme de, genel olarak nufus artis oranimiz biraz yuksek yani.
  • sendelemeden  (02.01.14 02:43:06) 
ben de katılırım. antidepresan kriz anlarında dibe vurduğunuzda vesaire tamam kullanılır fakat bunu alışkanlık haline getirmek ve de ona bağımlı yaşamak kişinin kendine zarar veriyor, kafa yapısını ve hayata bakış açısını biraz 2 kademe rahat konumuna getirmek belki daha uygun olabilir.

tabi ağır vakalar için yapacak bir şey yok, ama kullanmak zorunda değilseniz, 1 şişe şarap bazen antidepresanın yaptığı etkiyi yapabilir anlık olarak..
  • kveldulv  (02.01.14 02:52:48) 
iyi şeyler düşünüyorum


  • eyyor  (02.01.14 05:43:13) 
Benim bu. İnsanların %90'ı gerçekten gereksiz yere antidepresan kullanıyor. Sik sik sebeplerden ad kullanmak gerçekten çok büyük mantıksızlık. Kalan %10 hata payı olarak kabul edilebilir bi rakam.


  • roket adam  (02.01.14 07:53:51) 
bence gereksiz insanlar oluyorlar. misal bende adrenalin fazlası sebebiyle anksiyete var, ayrıca seratonin seviyem de düşük. yanisi o muazzam dediğimiz vücut aslında 3-5 hormonun hakimiyetinde. en aşmış havalı dediğiniz kadın dahi öströjenden kafayı çiziyor pms zamanlarında. bu hormonları normal yollarda alamıyorsanız ( çikolata alerji yapıyor ve şeker sorununuz varsa, muz peklik yapıyorsa ) çareniz antidepresanlar oluyor. o yüzden kullanma diyenlere karışma sen diyorum, pms zamanında çikolataya yumulan kadınlar, dakikada 2 tane sigara içen elemanlar, sırf rahatlamak için içip içip sarhoş olanlar hele hiç konuşmasın, onlarda aynı durumda aslında.


  • joe dalton  (02.01.14 09:17:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.