[]

Bu ara da iyi intihar yaptı he

Kimseyle dalga geçtiğim yok, kimsenin kendine zarar vermesini istemem ama son zamanlarda intihar duyuruları niye bu kadar arttı?

Ne gerek var olm intihara


 
'en iyiler genellikle intihar ederler sadece kaçmak için ve o geride kalanlar asla tam olarak anlayamazlar neden biri onlardan kaçmak istesin ki.'demiş bukowski ama ben arttırıyorum ve ne gerek var olm hücre gibi evlerde yaşayıp,oku,çalış,öl üçgenine.


  • bi sigara bi bacardi  (01.01.14 23:26:29) 
Yılbaşı dönemi kendine zarar verme eğiliminin en yoğun olduğu dönemlerden biri imiş bazı araştırmalara göre. Normalde başına gelen şeyleri kaldırabilen insanlar, yılbaşı zamanı diğer insanların eğlenmesini ve o toplu eğlenceyi, o sırada kendisinin kötü durumda olmasını kaldıramıyor olabiliyormuş ya da tüm yılın muhasebesini yapmaya meylediyormuş. Ya da atıyorum, parasız birinin en çok para harcayabileceği bir dönem olduğu için, bu dönemde kendi parasızlığı daha fazla can sıkıyormuş. Toplu histeri asosyalliğe yakın olanları bunaltabiliyormuş. Dolayısıyla da yılbaşı dönemi intihar sayılarının arttığı bir dönem oluyormuş.


  • aychovsky  (01.01.14 23:26:39 ~ 23:29:01) 
İşin şakası yok, elemanlar şaka yapıyor olsa bile burada millet heder oluyor. O yüzden ilgi odağı olup makara yapmak isteyenlere sesleniyorum buradan; eğer orada.. (:


  • c0sh_kun  (01.01.14 23:27:41) 
gayet doğal, kişisellleştirmek için değil sadece örneklemek için böyle söylüyorum, "sen" değilse bile bir başkasını düşün:
sana neden yaşadğını sorsak ezbere, klişe, aslında sana bile ait olmayan cevaplar vereceksin muhtemelen, e yani hal böyleyken intihar isteğini tuhaf bulmak ya da çeşitli "bozukluk"lara bağlama hakkını nasıl bulabiliyor insanlar? ben de bunu anlamıyorum.

  • dafaiss  (01.01.14 23:38:47) 
dafaiss +1


  • bi sigara bi bacardi  (01.01.14 23:41:18) 
intiharın bir diğer sebebi de dikkat çekmek istemektir. ama çok az insan dikkat çekmek için bunu başarabilir. asıl sebep çaresizlik dersek insanlar gayet doğal olarak en çok kişiye anonim olarak ulaşabilecekleri burayı tercih ediyorlar belki sadece düşünüyorlar kimisi ciddi kimisi taslak şeklinde ama birileri bu duyuruları sırf dikkat çekmek için açmış bile olsa dalga geçmek bana göre çok yanlış yani sormak lazım o dalga geçenlere, ya adam ciddiyse ve her söylenen şeyi ciddiye alıyorsa çaresizlikten ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.01.14 23:51:41) 
ben intiharı düşünenlerin, düşünmeyenlere nazaran biraz daha bencil ve egoist oldukları kanısındayım. başka insanları, dünyayı mahrum bıraktıklarını düşünürüm kendilerinden. ama tabi o psikolojiyi hiç yaşamadığım için boşa atıp tutuyormuş gibi olmak da istemem.


  • sistem enkazı  (02.01.14 00:03:41) 
@sistem enkazi

Bencil dedin de aklıma geldi. Bi film seyretmiştim map of the sounds of tokyo isimli. Orada da intihar eden Japon kız bencillikten ötürü intihar ediyordu. Arkadasında abuk sabuk bir not bırakarak.

Gerçi japonlarda var intihar manyaklığı. Dünyanın en çok intihar oranına sahiplers.
  • raskolnikov2  (02.01.14 00:16:28 ~ 00:19:50) 
@raskolnikov2 doğru bir noktaya temas etmiş olabilirim öyleyse. japonların filmlerine karşı bir önyargım var, yoksa izlerdim. ama bu oranın sebebi güzel bir araştırma konusu olabilir kendi adıma..


  • sistem enkazı  (02.01.14 00:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.