[]

dünyadaki kadın erkek oranı neden aynı kalıyor

dünyadaki kadın erkek oranı neden aynı kalıyor, böle bir muhabbet wardı, erkeklerin yarısı ölse bile belli süre sonra nufus olarak eşitleniyordu sebebi neydi???




 
öyle bir şey yok.


  • baldur  (01.01.14 22:21:26) 
erkeklerin yarisi olse, geri kalanlar sevisir, cocuklari olur, cocuk da ya erkek ya kiz olacagindan yeni nesilin erkek kadin orani duzgun olur, yasli karilar geberir, boylece esitlik yine saglanir. da ben erkek ve kadin oraninin sabit kalmasiyla ilgili bisey duymadim, kadinlarin biraz da fazla oldugunu duymustum. hep ayni oran devam ediyorsa bu x kromozomlu spermin ustunlugune isaret eder en fazla.


  • bron-y-aur  (01.01.14 22:22:09) 
tesadüf


  • dafaiss  (01.01.14 22:23:43) 
ben hergecen sene erkege gore kadının daha cok arttıgını dusunuyorum.Kadınlar daha cogunlukta gıbı gelıyor bana bıde kuran da gecıyordu galıba yanlıs da hatırlıyo olabılırım kadın nın erkek nufusunun ıkı katı olacagı vs. yanı pek sorunla alakalı olmadı belkı ama yazdım işte


  • jackies  (01.01.14 22:24:30) 
Fisher's principle:

en.wikipedia.org

Ayrica tek eslilik yaygin.
  • comptrol  (01.01.14 22:25:21) 
aynı kalmıyor, git gide kadın nüfusu çoğalıyor diyebiliriz üstelik.

edit: bilmem kaç yılında son erkek çocuk dünyaya gelcekmiş hatta.
  • kedidir o kedi  (01.01.14 22:26:56 ~ 22:28:12) 
olm burda yazanlara baktımda, hepiniz çok yanlıs gelmişsiniz. doğumda erkek daha fazladır. genç nüfustada erkek sayısı daha fazla olur kızlardan. ancak 35 yasından sonra yavasca erkek sayısı kadın sayısının altına inmeye baslar.

çin ve hindistan gibi ülkelerde inanılmaz bir erkek fazlalığı var (gender imbalance). nitekim burda ki cogu kişinin dediğinin aksine türkiyede'de genç nüfus içinde yaklasık 300 bin erkek fazlası var. ülkede asıl erkek cok lan kadınlar daha az. isterseniz tüik'ten kendiniz bakın.
  • fransızkalanadam  (01.01.14 22:43:57) 
nüfus doğal yollarla çoğaldığında ne oluyor bilmiyorum. ama çin örneğinde erkeklerin kadınlardan fazla olmasının sebebi tek çocuk politikası ve beraberinde gelen kız bebek cinayetleri. baktılar olacak gibi değil, şimdi de tek çocuk politikasında hafifletmelere gidildi.


  • quasiromantic  (01.01.14 23:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.