[]

vizesiz ülkeye kafamıza göre girebiliyor muyuz?

bugüne kadar yurtdışına çıkarken hep vizeyle belgeyle uğraştığımdan vizesiz ülke ilginç geldi. haftaya ukrayna lviv'e gideceğim. giderken yanımda pasaportumu götürmem yeterli mi yoksa havaaalanında başka bişeyler isteniyor mu? mesela otel rezervasyonu, dönüş biletinin çıktısı falan? havaalanındaki görevlilerin rüşvet istediği söyleniyor doğru mu?
şimdiden teşekkürler.



 
rüşvet gibi bir şeye rastlamadım. Kalacağınız yeri sorabilirler. İsterlerse dönüş bileti de sorarlar. Onun dışında pasaportu damgalatıp giriyorsunuz.
Bazen uçakta bir form dağıtıyorlar, o formda hangi güne kadar kalacağın, kalacağın yerin adresini falan yazıyorsun, girerken bir yarısını alıyorlar, çıkarkn de diğer yarısını. Kaybetmemek lazım onu.

  • whoosie  (01.01.14 19:41:16 ~ 19:46:04) 
mavi pasaportlu arkadaşlar voucher almıştı (kapıda vize uygulaması vardı) 2 sene önce. ben yeşil pasaportla dümdüz girdim voucherda aldığımı hatırlamıyorum, konsolosluğa ve ya acenteye bir sor. rüşvet vermedi bizimkiler kiev'den girdik


  • onakomabunako  (01.01.14 19:43:08) 
yurt dışı çıkış harcını yine veriyorsunuz. 15 tl miydi neydi en son.
bir de kapıda vize diye bir şey var. Girerken ; pasaportu kontrol ediyorlar ya o arada almış oluyorsunuz.

  • jimjim  (01.01.14 19:44:48) 
15 liralık çıkış pulu dışında, lay lay lay diye gidiliyor. Gerçi alt tarafı 4 tane vizesiz ülkeye gittim, hiç bir sorun çıkmadı. Ancak, orada pasaport memuru otel rezervasyonu, niye geldin, dönecek misin, işin ne diye sorabilir. Hiç bir şey sormayabilir de. Bu vizeden bağımsız, karşılaşılan gümrük memuruna bağlı. Rüşvet müşvet yok.

Rüşvetin olduğu şöyle bir durum var. Türkmenistan'da birçok iş rüşvetle yürüyor, her adımda polise, ona buna "Gayret, dostum" diyerek para vermek gerekiyor. Harcamaların yarı bacağını rüşvet oluşturuyor. muş.
  • aychovsky  (01.01.14 19:50:27 ~ 19:53:21) 
yeşil pasaportla vizesiz 2 kere fransa 1 kere ispanyaya gittim 3ünde de 15 liralık harc pulu dışında bişey istemediler. onu da türkiye tarafı istiyor zaten. tek ispanyaya girerken bi kere ordaki görevli "e vize yok?:S" diyip bana başkmıştı sonra pasaportun dışına bakıp a pardon demişti.


  • jjwa  (01.01.14 21:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.