[]

araba alma konusunda yardım.

selam arkadaslar, bi arabaya karar verdim ama bu konuda cahil oldugum icin bir turlu karar veremedim.

cokta param olmadıgı icin secenekler sanırım sınırlı.

ilk basta paliy, polo tarzı bi araba alacaktım 15000 civarı, daha sonra bugun bi arkadasın tavsiyesiyle ilk araba olacagı icin accent e yoneldim ama simdi de arabayı nasıl secicem bilemedim.

sahibinde e baktım, ls, gl, gls tarzı versiyonları var simdi bunlar nedir ben neye gore seccim yapcam?

bi de oldu ki begendim arabayı adamla da fiyatta anlastık bundan sonraki surec nasıl olacak?

ehliyetim var ama alıp gelecek kadar iyi degilim. noter de islemler var sanırım? bir gunde cozebilecegim islemler midir?

bi de hasar kaydı varmıs sanırım bunu nasıl tespit ettircem? oto experler varmıs sanırım kaza var mı yok mu ogrenebiliyomusuz 50 100 liraya bunu nasıl halletcez?

ankaradayım arabadan anlayan bir arkadas bana bu konularda yardımcı olabiirse bir yemek ısmarlayabilirm :)

 
sakın ha kendin almaya çalışma... bu sektörde çok pis dolaplar dönüyor...
akrabalarından ya da tanıdıklarından birisi mutlaka yardımcı olsun.

  • inanmazsan inanma  (01.01.14 18:30:20) 
her begendigin araci ekspertize (böyle mi yaziliyodu) götürmeye kalkarsan zarar edersin ekonomik olarak. iyi bir ustan olsun mesela.

noter islemleri eğer sistemde bir sorun yoksa ve araç üzerinde rehin vb. bişiler yoksa ayni gün hemen hallolur.

araci sen getiremezsen, bir arkadasin veya araci aldigin kisi getirir sana dert degil.

hasar kaydinin sms ile ogrenebiliyosun (ucuz diil) veya o markanin servisinden sordurabiliyorsun. ha iyi bir ustan varsa, boya var mi, kaza var mi cat cat söylüyor zaten

--

bence işten anlayan birileriyle devamli bak arabalara, onun içine sinerse götürürsün ustaya, servise vs.
  • la traviata  (01.01.14 18:31:44) 
hyundai alınabilir parçası ucuz oluyor. versiyonları dolu olup olmaması ve motor farklarını gösterir. tam emin olmamakla birlikte gls versiyonu dolu diye biliyorum.

adamla fiyatta anlaştığınızda ödemeyi nasıl istediğini sorun. kimisi banka çeki ister kimisi nakit elden ister. ona göre bankadan çekersiniz parayı..

önce bir saat belirlersiniz siz o sıra para çekmeye gidersiniz o saatte noterde buluşursunuz. kimlikleriniz ve araç ruhsatı gerekiyor. orada da ufak tefek para isterler ve ruhsat size geçer. plakayı ise kendi arzunuza göre trafiğe gidip isterseniz daha sonra değiştirirsiniz. o size kalmış. bu işlemleri bir günde halledebilirsiniz.

hasar kaydını önce tramer sorgusu yaparak öğrenirsiniz. plakayı smsle şu an hatırlayamadığım bir numaraya gönderiyorsunuz ve aracın kayıtlı kazaları size geliyor. kaç liralık kaza yaptığı vs.

şase numarası ile de sorgu yapmanızı öneririm. internetten yapılabiliyor. almadan önce aracın plakasını ve şase nosunu öğrenin.

sonuçta bu hasarlar adamın size söyledikleri ile örtüşüyorsa aracı almaya gidebilirsiniz. ama bu bildirimler de çok güvenilir olmayabilir. bin türlü dümeni var bu işin o yüzden ekspertiz yaptırmanız gerekir. adamla buluşup aracı servise götürün bir kaç saat içinde detaylı raporunu verirler aracın neyi var neyi yok öğrenirsiniz. hatta computest adında motor testine sokup aracın motor ve elektronik aksamının güncel durumunu da öğrenirsiniz. bunun masraflarını göze almalısınız yalnız yaklaşık 200 lira civarı. ama içiniz rahat eder yaptırın.

satın alırken arabadan anlamadığınızı çaktırmayın. arabanın kusurlarını adamın yüzüne söyleyin. eksik gördüğünüz şeyler varsa çekinmeyin. lastik durumuna göz atın. motor sesine yağ damlatmadığına, eksoz dumanına bakın simsiyah olmasın.

bunun dışında aracın vergi borcu var mı? ipotekli mi bunları da sorun. muayeneden geçmişmi vs..

eğer imkanınız varsa yanınızda işten anlayan bir yakınınızı götürün.

hayırlı olsun.
  • discopolice  (01.01.14 18:42:04) 
teşekkür ettim , anlasılan birilerinin yardımı gerekecek. bi arkadas var uzakta onu beklemeli en iyisi :)


  • therevo  (01.01.14 18:46:25) 
ben yardimci olabilirim, elim bos sayilir bu aralar.


  • lebbanen  (01.01.14 22:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.