[]

format atmadan ve en verimli şekilde kişisel bilgisayarı kullanmak?

nasıl başarısız? eski pc'lerime salak gibi her 3 ayda 1 format attığım için tüm veriler, düzen, verimlilik vs..gidiyordu. şimdi akıllandım ama sizlerin de tavsiyesine ihtiyacım var. planım şu. evde dandik masaüstü bilgisayar var. her türlü çöp, korsan, torrent işleri için onu kullanacağım. bir de yeni laptop alacağım. ona da sadece kullandığım önemli programları koyup o şekilde kullanacağım. antivirüs programları saçma sapan şeyleri karantinaya aldığı, pcyi yavaşlattığı için kullanmamayı düşünüyorum.neler yapabiliriz?




 
Valla bende lenovo z500 var, 8gb ram ve i5 3230k işlemcisi var.bilgisayarı senin dediğin çöp olayından çok daha kötü kullanıyorum. 1tb lık hard diskimde 400 gb lık oyun arşivi ve onların yüklü kalmasıyla birlikte sadece 40 gb alan kalmış. Masa üstüm simgeleri en küçük boyuta getirdiğim halde kaç kez doldu bilmiyorum, her dolduğunda masaüstü 1 - 2 - 3 diye klasör açıp topluca yolluyorum oraya. Şu anda masaüstü 12 klasörü dahi var masaüstümde. Ccleaner, tuneup gibi programları hiç kullanmadım. Bilgisayarımda ağır antivirüerden eset nod32 yüklü. Ama buna rağmen chrome'u her açışımdan 3-4 dakika sonra 40 civarı sekme oluşuyor. (Linkleri yeni sekmede açma hastalığım var da.) sekmeler arasında geçişlerde salise gecikme dahi olmuyor, tarayıcıyı çok ram yediği için örnek verdim ama hiç bir oyunda verebileceği performansın altında performans vemiyor. Diğer işlerimde de hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı beni.


  • kutukcu  (01.01.14 10:14:20) 
windows vista ve sonrasi (evet 7 bile degil, vista) ve yeni nesil i3/5/7 işlemcilerle format atmak tarihe gömüldü.

antivirüs fikri inanılmaz kötü bir fikir. hiç bir düzgün antivirüs programı bilgisayarı çökertmez, ciddi şekilde yavaşlatmaz. opsiyonel değil, şartlılıktır. norton'un yeni sürümlerinden birini kullanıyorum ve gayet memnunum. microsoft'un ücretsiz programı da gayet iyidir.

çöp programlar, spyware'ler, ucuz adı altında bilgisayara yük getiren uygulamaları kullanmayın yeter.
  • kuja  (01.01.14 10:27:12) 
Bana da format atmayi ogretir misin ?


  • coconel  (01.01.14 10:32:01) 
macbook, ve sifir program, sifir korsan, sifir dosya :) hic bozlmuyor bilgisayarim.


  • dnznc  (01.01.14 11:11:57) 
spybot ve advanced system care sayesinde bilgisayarım aldığım ilk gün ki gibi..


  • FeryatBen  (01.01.14 12:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.