[]

güzellik

güzellik neye göre nasıl tanımlanıyor insan beyninde? ben birisine baktığımda güzel derken neye göre belirliyorum? gözler mi burun mu dudak mı saç mı yüz şekli mi? güzel olanlarda olup da çirkin olanlarda olmayan ne var?




 
düzgün bacaklar, kavranılası bel, avuç dolu göğüsler.


  • slm  (31.12.13 23:34:58) 
göz ya göz.nefret ediyorum bu göz çekiciliğinden artık.etkilemesinler


  • uzunuzunilgi  (31.12.13 23:36:11) 
simetri,orantı ve pürüzsüz, temiz bir cilt. tabi sosyo-kültürel çok etken söz konusu. öreneğin japonlar ve koreliler beyaz tenli olcam diye her daim güneşten kaçınır, güneş koruyucu krem kullanır, kremler fondötenlerle ten renklerini açmaya çalışıp, o sarımsı ten renklerinden kurtulmaya çalışırlar. gözlerine mavi renkli lensler takar, binbir makyaj hilesiyle gözlerini daha büyük göstermeye çalışırlar. ruslar için ise esmer olmak sağlıklı ve zengin olmayı çağrıştırır. orta sınıf ve üstü düzenli olarak solaryuma girerler. sadece ruslar da değil, bir çok batı avrupalı bakımlı kadın da erkek de yapar bunu. tonlarca brozlaştırıcı krem kullanır,tenleri bronzluğu tutmadığı için de fondöten spray gbi şeylerle tüm vücutlarını boyayıp "fake tan" denilen sahte esmerlik olayına kavuşular. bizim kadınlarımız ise her daim sarışın olmaya çalışır... afrikalılar ve çingeneler için şişman kadın güzelken, bizler için 36 bedenden fazlası "iri"dir.. gibi, pek çok sosyokültürele dayalı gelişen algı da söz konusudur.


  • sussipussi  (01.01.14 00:36:26) 
"güzellik, bakan gözdedir" gibi güzelliğin kişiden kişiye değiştiğini söyleyen bütün tatara titiriyi sil kafandan. bu bilimcesi ve de ingilizcesi:

www.psychologytoday.com

bu feylesofun yazılarını türkçeye aktarıyorum ama bunu es geçmişim. bir ara çevirivermeye koyulacağım, halleluyeah.wordpress.com buradan takip edebilirsin yani.
  • niyeti bozuk http nesnesi  (01.01.14 01:24:05) 
genel olarak orantı..

ama çoğu kişi orantısız karakteristik şeyleri sevdiği için, mesela çıkık çene kemiği, kocaman dudaklar, kocaman gözler, o zaman da orantısız oluşu çekici..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (02.01.14 15:03:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.