[]

Annemle Babamı Modern Tıbba Yönlendiremiyorum

Selamlar.

Annemin boyun fıtığı var, babamın da tansiyonu. Babam doktorun verdiği ilaçları almayı reddediyor, "para tuzağı bunlar, allah her hastalığın şifasını da doğaya koymuştur" falan diyerek saçma sapan kocakarı ilaçlarıyla uğraşıyor. Annemin de boyun fıtığı var, o da fizik tedaviye gitmeyi reddediyor. Hayır ikisi de üniversite mezunu, şehirli falan insanlar ya. Köylü, cahil insanlar olsalar anlıycam. Nasıl ikna edicem ben bunları ilaçlarını alıp fizik tedavilerine gitmeye? İkisinin de hastalıkları bu yüzden kötüye gidiyor, görmek istemiyorlar bu durumu. Ne kadar dil döktüysem fayda etmedi.


 
bu konuyla ilgili house md'nin bir bölüm vardı yanlış hatırlamıyorsam. izlettirmeyi başarabilirseniz belki faydası dokunur.

bölümün adı: house vs. god (s02e19)
sonu nasıl bitiyordu onu da hatırlamıyorum ama açıkta bırakılmış olabilir. önce siz izleyin sonunda house kazanıyorsa izlettirin :)
  • flame of feanor  (31.12.13 16:18:52 ~ 16:26:48) 
babam da uzun bir süre doktora gitmemişti. ne zamanki dayanılmaz bir ağrı hissetti. kendisi koşarak hastane kapısına dayandı.

ailenin tıbba inanmadığını sanmıyorum. doktordan kaçmak için öyle söylüyor olabilirler.
  • hepiniz oleceksiniz  (31.12.13 16:19:02) 
hocam önce tıbba karşı olan güvenlerini ne kırdı onu bulmak lazım, hep mi böyle düşünüyorlardı yoksa bir olay sonrası mı böyle oldular?

bir de bazı insanlar içten içe hastaneden, doktorlardan korkarlar, kendileri kabul etmezler bunu bahaneler üretirler ama hastaneler ürkütür o insanları.
  • Mackinaw  (31.12.13 16:20:24 ~ 16:20:51) 
ya yok doktora gidiyorlar, ama doktorun tavsiyelerine uymuyorlar. doktorun yazdığı ilaçları almak yerine gidip maydonoz kaynatıp içiyor falan, onun iyi geleceğine inanıyor. "ilaca gerek yok, kimyasal onlar" falan diyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (31.12.13 16:20:39) 
allah doğaya evet koymuş. modern tıp da o doğadakileri kullanıyor. bunu anlatmak gerek.


  • ykyt  (31.12.13 16:21:14) 
ykyt +1

tıp konusunda kötü olarak şartladıysalar kendilerini önce bunu çözmek lazım, modern tıpla doğa arasındaki bağlantıyı göstermeyi deneyebilirsiniz, alttan alttan psikolojilerine bunu işlemeyi başarabilirseniz olay kendi kendine çözülür hatta mutlu olurlar.

bunun için de gün içerisinde 'tip' şeklinde örnek veriyorum 'şu bitkiden şu ilacı üretiyorlarmış' gibisinden şeyler söyleyebilirsiniz, ilgilerini cezbedecektir
  • Mackinaw  (31.12.13 16:26:40) 
Ufff valla benim de sinirimi hoplatmiyor degil modern tip.

Bi doktor kolesterol hapi yaziyor, oburu o doktora sovuyor icme diyor, bi baskasi felc olursun diyor.

Cogafedersiniz su hayir mubarek yilbasi gecesinde tukureyim efendim ben sizin yazdiginiz receteye!!

Ama tabi net seyler de var elbet, cok da sey olmayim simdi.

Ikna edemezsin, ikisi birbirini ikna eder dogru sey yaptiklarina dair.
  • cecilia  (31.12.13 16:29:48 ~ 16:31:24) 
Modern tıbbın götürülerinin farkında olarak getirilerinin çok büyük olduğunu görememek sağlıklı karar alamamaktandır. Bilim, tıp, sanat gibi dallar insanlığın başlangıcından itibaren üstüne koya koya ilerlenen ve gelişen yapılar, ayrıca şu anda neredeyse her konu için verebileceğimiz en iyi cevaplar onlarda. Milyonlarca kere denemeyle doğruluğu üzerinde mutabık kılınmış tedaviler için nasıl olur da kendilerinin daha doğru bildiklerini iddia edebiliyorlar, bunu çözerseniz sorunu da çözebilirsiniz umarım.


  • montreal  (31.12.13 18:09:43) 
doğa çok büyük bir şifa aslında haklı ama, her zaman da sonuçları iyi olmayabiliyor. mesela bitkileri karıştırıp birşeyler yapılabilir ama zararı da olabilir onların.


  • rock n roll  (31.12.13 18:14:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.