[]

Harvard Business School'da yüksek lisans yapmak istiyorum.

Selamlar ,

Öncelikle yardım edebilecekler için kendimi tanıtmak istiyorum ,

İstanbul'da çok iyi olmayan bir vakıf üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyorum.
Son sınıftayım ve 3.8 genel not ortalamasına sahibim.
Yurt dışında(Afrika) bir fabrikada kutuda paketledim , aynı ülkede başka bir yerde tezgahtarlık da yaptım ve Birleşmiş milletlerde resmi olmasa da gayri resmi olarak saha stajı yaptım.
Ayrıca yurt dışında çeşitli staj kağıtları ayarlama şansına sahibim.

İngilizce seviyemi ielts üzerinden değerlendireceğim(daha sınava girmedim)ama ortalamam (ielts deneme sınavları) 7 seviyelerinde.

Referanslarım ve mektuplarım hazır.

Soruma gelirsem başvurum nasıl olmalı , başvurum kabul edilirse ve Harvard üniversitesinden burs kazanamazsam Türkiye'de hangi kurumlar karşılıklı burs veya kredi verebilir?

Araya birilerini koyarak ülkede hangi kişilerden referans alınabilir?Mesela siyasi parti liderleri , bakanlar veya belediye başkanlarının referansı bir işe yarar mı?Yararsa bu kişilere nasıl ulaşmamı önerirsiniz?

Bir hayal olabilir ama denemekten zarar gelmez cevaplarınız için teşekkürler.

 
Harvard, başka ABD üniversitesinden gelen full profesöre instructor muamelesi yapıyo. Bizim siyasi liderlerin referans mektubunu da uçak yapar heralde.


  • compadrito  (31.12.13 16:42:24) 
harvard giris istatistiklerine bak, kendin vazgecersin zaten.


  • jeanne hebuterne  (31.12.13 16:53:08) 
araya birilerini koyarak ancak turkiye'de is yaparsin.


  • bigl0rd  (31.12.13 17:17:51) 
yakın arkadasım iktidar partisinin ilçe gençlik kolları başkanı,her yıl araya girerek harvard,stanford,yale,UC'a master doktora ayarladığı baya bi adam oldu.unutmadan söyleyeyim amerikadaki hocalara da tabi ki güzel bir şeyler de veriyordu:)

ah ah böyle olsa harvard harvard olabilir miydi,olsa olsa rize recep tayyip üni'si olurdu.

cevaba gelirsek ders dışındaki aktiviteleri kayda değer şeyler,yerinde olsam yapacağım ilk şey geçen 5 yıl içinde kaç öğrenci almış ve bunların kaçı international öğrenciler?? daha sonra koordinatöre international öğrenciler için minumum şartlarının neler olduğunu sorardım ve ona göre de yoluma bakardım.rize rte üni cepte nasıl olsa:)
  • gokhanbulut  (31.12.13 17:29:21 ~ 17:38:40) 
burs icin fulbright veya tubitaki arastirabilirsiniz. tubitak burs icin kabul mektubu istiyr, fulbrightta ise burs kazandiktan sonra da kabul mektubu arayabiliyorsunuz hatta onlar da yol gosteriyor.

neden illa harvard? illa harvard diye bir takintiniz yoksa (bildigim kadariyla harvard donemlik 4 bin dolar istiyor) abd de kyit ucretialmayan devlet universitelerine basvurabilirsiniz. (YOK'ten denklik almis olmasina dikkat edin mutlaka)

basvuru icin guzel bir mektup, calisma alaniniz ve az biraz detayli bir ozgecmis yazin. ve bulabildiginiz butun adreslere gonderin. hocalara, bolum baskanliklarina, uluslararasi ogrenci ofisine... hemen bir kac gun icinde kabulmektubu gelecektir ama hemen sevinmeyin ver parayi al diplomayi turunden donemlik 3-4 bin dolar kayit ucreti isterler, sonra da kim olursan ol gel derler. Bu arada bol bol da red cevabi alacaksiniz tabi ki, caninizi sikmayin.

Kabul aldiktan sonra is kolay. Turkiyeden burs bulamasaniz bile amerikada garsonluk,tezgahtarlik yaparak okunur. ha her gece alemlere akamazsiniz belki ama isinizi de gorur.
  • halanne  (31.12.13 19:01:08) 
soruna yardımcı olamayacağım. ama asla vazgeçme!


  • asuturias  (31.12.13 19:09:31) 
panpacigim o okula zamaninda baska bir alandan giris yapmis bir insan olarak, tek ihtiyacinin bir adet kalifiye tanidik olmasi gerktigini soyleyebilirim. o da torpil icin degil, sadece senin ne kadar hevesli ve ciddi olduguna inanip sana fikir verip yardimci olabilsin diye.


  • jemjum  (31.12.13 19:09:46) 
cumhurbaşkanı ve başbakanın ikisinin birden referans yazdığı bir arkadaşıma lseden kabul gelmedi..bu arada harvardtan çok daha iyi business schoollar olduğunu hatırlamanı tavsiye ederim


  • tarıkbinziyad  (31.12.13 19:14:32) 
jemjum +10000
her sey kendinizi gosterip tanitacaginiz oradaki baglantiniz olacak bir insana bakar.

  • little miss rejectee  (31.12.13 23:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.