[]

Son zamanların en önemli olayı(Tr ve dünya)

merhaba sayın duyuru sakinleri,

dünya tarihine baktığımızda bir çok olayın akışını değiştiren olaylar olmuş, son yüzyıl içerisinde dünya savaşları, aya insan gönderme vs. türkiye için düşünürsek, yine yüzyıl için cumhuriyetin kuruluşu, askeri darbeler, çok önemli olaylar gerçekleşmiş. 24 yaşındayım, şu ana kadar öyle tarih akışını değiştirecek bir olay yaşandı mı bulamadım. Belki CERN deneyi ama sonuçları muamma onun da. Sizce de böyle mi yoksa atladığım, farkına varamadığım böyle kırılma noktası olacak olaylar oldu mu? Irak, Afganistan savaşı mesela öyle mi? Dolly'nin kopyalanması yukarda saydıklarımla aynı ehemmiyete mi sahip?

Diğer sorum ise, dünya stabil bir dengeye mi geliyor artık? yine tarih açısından düşünürsek, olayların seyri belli bir şablon içinde gerçekleşiyor ve sayısı azalıyor. Yani bir kimyasal tepkime gibi artık dengeye mi gelecek her şey?

edit: son yüzyıl için sormuyorum son 20-30 senelik periyodu aslında merak ediyorum.

 
(bkz: berlin duvarı'nın yıkılması)
(bkz: sscb'nin yıkılması)
(bkz: yugoslavya'nın parçalanması)

dünya siyasi tarihini etkileyen yüzyılın en önemli olaylarındandır.
  • tembel sinefil  (31.12.13 15:13:39 ~ 15:14:56) 
11 eylül saldırıları

edit: başlığı okuyup metne çok dikkat etmemişim, son yüzyıl demişsiniz. son yüzyılı düşünecek olursak tembel sinefilin söyledikleri haricinde ilk aklıma gelenler:
-zencilerin özgürlük hareketleri
-atom bombasının kullanımı
-internet
-1948 arap israil savaşı
  • imla kilavuzu  (31.12.13 15:15:30 ~ 15:19:17) 
Afrikada bitmek bilmeyen iç savaşlar ve ölen on milyonlarca insan...


  • plastic_angel  (31.12.13 15:18:18) 
askeri anlamda soruyorsan, normal savaşların yerini terörizmin alması, terörizmin globalleşmesi…ve evet 11 eylülle aslında daha da yaygınlaştı.

ayrıca bireylerin çok daha fazla insana ulaşabilmesi de çok önemli bir değişiklik…youtube, twitter, facebook sayesinde. bu konuda zaten 2006 yılında time dergisi yılın insanını "you / siz" seçti.
  • Sarix  (31.12.13 15:22:57) 
  • compadrito  (31.12.13 15:33:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.