[]

harici harddisk yere düştü, çalışmıyor, fakat periyodik olarak ses çıkarıyor

ne yapılabilir? şansımı önce yetkili serviste denemeyi düşünüyorum. bir ihtimal tamir olmasını veya değiştirilmesini umuyorum. ama belki de bundan daha önemli olan içindeki veriler. tamirat sırasında verilerin kaybolması olası mı?
bu işten en az zararla nasıl kurtulabilirim?

ürün seagate 1tb. şişli civarında yetkili servisi var mı?

cevaplar için şimdiden çok çok teşekkür ederim.

www.hepsiburada.com

 
bu durumlarda tek yok plakaları cıkarıp baska bi hdd ye takmak da onu ancak iyi bi data recovery seysı yapar.


  • bryan fury  (04.05.09 23:03:57) 
servisler, içindeki bilgiyi geri getirmeyi garanti etmez diye biliyorum. bir defasında wd vardı, kendi kendine, daha alınalı bir ay olmadan bilgisayar tarafından görünmemeye başladı. içindeki cigabaytlarca data puf.. aletin yenisini verdiler ama senin durum farklı. düşürmüşsün. garanti kapsamında bakmazlar sanıyorum.


  • hicazkar  (04.05.09 23:37:22) 
tamirat diye bir şey yok içindeki hdd yi cıkarıp yenisini takar yollarlar.
yere düşşsede dışında darbe izi yoksa garantidedir.

edit:türkiyede o seviyede veri kurtarma olduğunu sanmıyorum olsada senin hdd nin fiyatının 3-5 misli fiyat çıkar.
  • bdivrik  (04.05.09 23:51:54 ~ 23:53:24) 
peki o çıkan ses neyin nesidir? prize taktığımda "tık, tık, tık" diye, sanki dönmeye çalışıyormuş gibi bir ses çıkarıyor. mefta olmuş olsaydı, bu sesi çıkarabilir miydi yine de?
bir arkadaşım, son çare olarak, kutuyu değiştirip denemeyi önerdi. yani sorun sadece kutuda olabilir dedi.
bu arada kutuda çatlak var, ve garanti kapsamı dışında kalacak sanırım :/
  • pantepember  (05.05.09 00:15:51) 
çıkan ses hdd nin can çekişmesi oluyor.trink trink trink.aslında ölmüş oluyor.
boardı veya usb kısmını değiştirmenin fayda ettiğini pek görmedim.

garanti işine gelince,şansını bir dene yada seagete hdd nin türkiye distrubutor firmasından seri numarası ile garanti kontrolu yapıp sadece hdd yi garantiye gönderebilirsin belki.
  • bdivrik  (05.05.09 00:22:40) 
Fazla kurcalamadan teknik servise götür istersen.İçindeki veriler zarar görmesin. Okuma başlığı zarar görmüştür.
Gerçekten de çok pahalı iş veri kurtarmak.Bi ara bir sözlük yazarının veri kurtarma merkezi vardı.Ama nickini hatırlayamıyorum.Ona danış istersen.Ekşi duyuruda ilan vermişti.

  • chaud  (05.05.09 00:39:02 ~ 00:42:10) 
bu arada, bu ses "trink" veya "tık" değil (yani yanlış yazmışım), "dııt" şeklinde ve uzun. 2 sn aralıklarla.
dahili bir hdd bozulmuştu daha önce ve evet o "trink" denebilecek bir ses çıkarıyordu. o meftaydı. ama sanki bunun feryadı farklı :/
deliricem. bu kadar basit olmamalı bu kadar değerli bir şeyin yok olması. harici harddisk bu, daha sağlam olmalı. elbet bir gün düşecek. dalgın olursun, sarhoş olursun, biraz sakar olursun... kasıtlı mı bu kadar hassas üretiyorlar anlamıyorum. düştüğü yükseklik 50 cm kadar.
bir hdd'm daha var; wd mybook. o da düştü birkaç kez, ama yaşıyor hala.
  • pantepember  (05.05.09 01:15:16) 
en başta söyleyeceğimi en sonda söylüyorum.
o kutunun içinde standart pc harddiski var.civataları bozmadan kutuyu aç.masaüstü pc nin kasasını açıp içine bağla.
dvd sürücüsüyle aynı kablo olabilir.dvd yi söker onun yerine bağlarsın hdd arızalı değilse çalışır.

edit:my book hdd de 3.5 diye biliyorum.iki kutuyuda sökersin my book un içinden çıkan hdd yi bir kenara koyup arızalı olan harddiski my book a takarakta deneyebilirsin.
  • bdivrik  (05.05.09 01:22:54 ~ 01:41:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.