[]

Öğrenci vizesiyle avrupayı gezmek

erasmus öğrenci değişim programıyla İtalyada bulunuyorum şu an. Ülkeye dönmeden önce iki ya da üç haftalık interrail yapmayı düşünüyorum fakat vize italyan vizesi(öğrenci), diğer ülkelere girişlerde bu problem yaratır mı ?

not:permesso di soggiorno da var


 
pasaportuna bak eğer vizen multi ise hayır problem yaratmaz. multiyse istediğin yere gidebilirsin. hatta uçakla seyahet etmediğin sürece kimsenin açıp bakacağını bile sanmıyorum. ben de erasmus vesilesiyle prag'dayım. viyana, dresden, bratislava, budapeşte vs oraya buraya gittim. vizeyi geç, daha pasaportu cebimden çıkarmadım.


  • ack3000  (31.12.13 03:18:41 ~ 03:25:24) 
multi olmasına gerek yok. schengen ülkelerine kafana göre girip çıkabilirsin. schengen bölgesi için tek girişli vize de olur.

italya schengen, almanya schengen, avusturya schengen... almanya'ya gidip geri geldin diye kimse "kardeş sen burdan çıkmışsın" demez. schengen'i ülke gibi düşün.

normalde böyle, öğrenci için de farklı olduğunu zannetmiyorum.
  • der meister  (31.12.13 03:23:40) 
multiymiş teşekkürler. vakit yol planı yapma vakti bana


  • rastocasdelay  (31.12.13 03:23:46) 
daha önce multi konusunda ben de yanılıyordum, sizi de aydınlatıyım. vizenin multi olması schengen bölgesine dışına çıktıktan sonra tekrar schengen bölgesine girme imkanı verir. misal italya-türkiye-italya gibi.

multi olmasa bile (single oluyordu galiba) sen istediğin schengen ülkeleri arasında dolaşabilirsin. zaten kontrol neredeyse yok gibi.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (31.12.13 03:41:15) 
Vizeyi gec ihtiyacin bile yok. elindeki permesso'nun bitis tarihine kadar ingiltere haric istedigin gibi schengen ulkelerinde gezersin. En ufak bir sikinti bile olmaz.


  • nwnd  (31.12.13 04:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.