[]

Yılbaşında neden içki içerler?

Benim anlamadığım bir şey var. Neden yılbaşında özel olarak içki içilir ki? Yılbaşını kutlamamızı Türk insanının bir şey kutlamak için bahane aramasına bağlıyorum ben, ki bu normal bir şey gibi geliyor. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için bir yol olabilir yılbaşı kutlamaları. Ama neden içki içmek bunun en önemli parçası gibi bir şey oluyor? Yok yani ne insanlar tanıdım ilk içkilerini yılbaşı gecesi içen, yılbaşı gecesi için günler öncesinden içki alan vs. Bugün okulda da çok duydum "ailemle içicem" "arkadaşımla şunu içicem" "bunu içsem kokudan anlarlar mı" gibi şeyler. Bir açıklamasını ben bulamıyorum, siz bulabildiniz mi?




 
etrafın liseli, sende liselisin. size ne birader isteyen istediğini içer. ahlak polisi kesildi herkes duyuruda bugün neden içiyorsunuzda neden kutluyorsunuza kadar

millet hayat stresinden öyle sapıtıyor ki bir kutlama ihtiyacına giriyor. yılbaşındada alkol alabileceği bir ortam illa oluyor, ortam yoksa sebep oluyor ve bir günlüğüne bile olsa rahatlıyor
  • GibsonRules  (30.12.13 23:39:41) 
Toplum olarak o gece içki içilmesi gerekliliğine kendimizi inandırdığımız için.


  • japon askeri  (30.12.13 23:39:55) 
ortam olunca içiliyor genelde. e yılbaşında herkes bir arada falan içiliyor haliyle.


  • ontheroad  (30.12.13 23:41:04) 
içki bizim kültürümüzde var da ondan?


  • justinho26  (30.12.13 23:48:16) 
çevrendekileri anlamlandıramadım ama genel olarak türk ailelerinde yılda bir keyfimiz var, içelim rakıyı izleyelim dansözü görüşü mevcuttur eskiden beri. özellikle eğlenceli bir yere gidilmeyecekse evde oturup tv deki eğlence programları izlenir falan. haricindeyse zaten içiyorsa yılbaşında da içiyordur, ya da önemli günlerde içiyorlarsa yine yılbaşında da içiyordur.


  • mayaa  (30.12.13 23:52:03) 
içmek için güzel bi bahane bence. gençlerin de o geceye mahsus içmesine aileler bişey demiyodur belki. "ama herkes içiyo yaa" diyip sürü psikolojisinden yürümek çok kolay.

ben size daha abuk bi adet söyliyim. benim memlekette (izmir) bayram ziyaretine gelenlere çikolatanın yanında likör ikram ediliyor :)
  • kül  (30.12.13 23:52:18) 
@kül ahahahhhaah süpermiş bu. İzmir'in genelinde var mı bu yoksa sadece birkaç kavimde mi :P


  • aguilas negras  (31.12.13 00:01:51) 
ya ne zaman içek ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.12.13 00:07:50) 
@aguilas negras
valla bizim çevremizde birkaç ailede vardı. bayramlardan önce anneannem likör almayı unutmayın derdi :) bayrama özel likör imal eden akrabamız bile vardı. bizim ailenin anormalliği olmasa gerek zira bayrama özel likör yapan akrabanın o likörü ikram edecek bayağı bir tanıdığa sahip olması lazım.

bu adetle büyüyünce insan normal bir şey olduğunu sanıyor. aklım başıma gelince saçmalığının farkına vardım :)
  • kül  (31.12.13 00:12:11) 
özel bir gün olarak lanse edildiği için:)


  • Manas  (31.12.13 00:12:51) 
yılbaşı çoğu insan için bir araya gelme, eğlenme, stres atma günüdür/bahanesidir. böyle günlerde de içki içilir. ne biliyim partilerde, doğum günlerinde, kutlamalarda bi araya gelince içki içer insanlar. öyle bir olay bu da.

"yılbaşına özel" değil, yılbaşının kendisi özel olduğu için. benim için yılbaşı bir anlam ifade etmiyor, evde oturuyorum ama 2013'ten 2014'e geçtiği için heyecanlanan, bunu kutlamak isteyen, sevdikleriyle bir araya gelen insanları da anlayışla karşılamak lazım.

iletişim kurmak, bir araya gelmek, birlikte içmek eğlenmek falan güzel bir şey sonuçta.
  • der meister  (31.12.13 00:15:43) 
türkiye'de düzenli bir şekilde içki içen sayısı az, o yüzden az içenler böyle önemli düşündükleri günlere yükleniyor da ondan.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (31.12.13 00:20:02) 
"bunun kokusunu alırlar mı" sorusunu zamanında duydugum herkes, o zamanlar alkol içmekten başka bir şey bilmezdi. (yasak mıdır nedir hayatlarında öyle bir durum) bununla alakalı bir nokta var. cazip gelmece falan. ama dediğim gibi basık karakterler ya da baskın ailelerde olgunlaşmamış bireylerde gördüm ben daha çok.

onun haricinde alkol güzel bişi. çok güzel bişi. abartmak zorunda değilsin azıyla da güzel vakit geçiriliyor. çok çeşitli kendi kültürleri var. muhabbeti bağlar kanı hızlandırır ortamı şenlendirir vs vs. niye içmeyelim?

bir de çoğu hikaye sarhoştum/arkadaşlarla içiyordum vs vs diye başlar. toplumsal normlarla bastırdığımız sadece tek bir yöne kanalize ettiğimiz algılarla yaşamak tatsız. bir anlık özgürlük diye düşün. çoğu şeye değer diye düşün.

bir de sorgulama çok. şamanlarda bolca bitkilerden elde edilen beta blocker var. kımızından tut çoğu şey içki. kefir bile içki. mayada çoğu zaman alkole bağlıyor. şarap içki. piramitlerin inşaatında çalışanlara bile ödeme bal şarabıyla yapılmış. içkisiz şey az aslında. hani her zaman gözümüzün önünde hayatımızın içinde bir yılbaşında mı olay oldu? niye şimdi göze batar oldu? asıl soru burda yatmasın hani?
  • wiillii  (31.12.13 00:20:13) 
içki içmek böyle ortamlarda olağan bir şey siz yılbaşına odaklanmışsınız.

şunun gibi aslında, yorgunluk kahvesi, keyif kahvesi, kahve molası, muhabbet kahvesi vs. neden kahve içmek için bu kadar bahane? ama var bunlar.

ya da doğumgününde neden pasta kesilir? bir kutlamada, açılışta neden pasta kesilir. canın pasta istiyorsa git ye.

içki için de sadece yılbaşına odaklanmışsınız ama yüzlerce sebep var. akşama maç var, biraları depola, sınavlar bitti kutlayalım, game of thrones izleyecez biraları soğutun, sınavlar başlamadan biraları tokuşturalım vs. yüzbinlerce saçma sapan sebep var içmek için. yılbaşı da bunlardan birir. doğumgünleri de öyledir.
  • godsparticle  (31.12.13 00:23:52) 
içeceği zamanı da mı size sorsun ya la millet.
biz de sadece yılbaşlarında değil, eş dost bir araya gelinen her ortamda içilir.
sen içmiyosun, buna anlam veremiyosun diye millet de mi içmesin.
noelle yılbaşını karıştıran mal zihinlerin abuk subuk konuştuğu bir ortamda, liselilik de trend oldu amk.
sen git şerbetini, ayranını iç, isteyen de rakısını, şarabını hatta isterse başka başka şeyleri de içsin.
sen zaten içme, sonra sapıtırsın falan...
köşedeki mağazanın kapı önüne koyduğu şişme noel babayı da pıçaklayacak mısın?
  • olmayacakdualarinamindeyicisi  (31.12.13 00:45:16 ~ 00:46:29) 
içince mutlu olunuyor, eğleniliyor, yeni yıla da mutlu şekilde girmek düşününce gündelik hayatta yaptığımız sıradışı aktivitelerden olduğu için ilgi çekici.

Sözüm sana değil de bazı insanlar hayatı sorgulamaya çok ters yerden başlıyor, toplum bize yılbaşında içki içmeyi dikta ediyormuş da muşmuş, yorumlamaya gel hahah :D
  • justinial  (31.12.13 01:48:15) 
@olmayacakdualarinamindeyicisi Ben içmeyin gibi bir şey dedim mi? Demedim dimi? Boş boş konuşmayacaksın.


  • aguilas negras  (31.12.13 13:56:42) 
alenen değil de 'aşağı yukarı' onu demişsin @aguilas negras.
neyin açıklamasının peşindesin abi, sence bir açıklaması yoksa içmezsin bu kadar basit.
dolu konuşup konuşmadığımızı da trollere sorar olduk iyi mi arkadaş.
ilk mesajdaki bir cümleyi geri alıyorum. belki de biraz içmen gerekir rahatlamak için.
gerginsin de biraz..
  • olmayacakdualarinamindeyicisi  (31.12.13 19:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.