[]

yılbaşı tasviri

Kartpostallarda, televizyonlarda tasvir edilen yılbaşıları ile büyüdük. Işıklandırılmış, müstakil, bahçeli, içerisinde mutlu bir ailenin olduğu kocaman bir ev; şöminelere yatmadan önce çorapların asıldığı.

Yılbaşında kar yağardı ama 90lı yılların sonlarına doğru yeni yıllara karsız girdik. Bu üzmedi mi sizi? Şu resime bakınca hatırlıyor musunuz çocukluğunuzun güzelliğini, mutluluğunuzu?

Bu da bonus: www.youtube.com

 
her kış ağlıyorum olm ben bu yüzden


  • GibsonRules  (30.12.13 23:30:43) 
valla ben çok dindar bi ailede yetiştiğim için, "bizim yılbaşımız bilmemkaç ay sonra" falan gibi şeylerle yılbaşının kötülendiği bir çocukluk geçirdim. ondan yılbaşı denince hiç çocukluğumu hatırlayıp üzülmüyorum, yılbaşıyla ilgili 20 yaşımdan evvel hiç anım yok çünkü neredeyse.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.12.13 23:32:22) 
^+1

yılbaşı neymiş gavur icadı denerek büyüdüğümden ben de hiç üzülmüyorum.
  • ayiadam  (30.12.13 23:35:10) 
Doğrudan bu kartpostalın bende var olduğunu, hatta çocukken kartpostal koleksiyonumda olduğunu hatırladım. Buna benzer çok güzel kartpostallarım vardı.

Yılbaşları ise bana hala aynı. Biraz ruhsuz gibi oldu ama ben çocukken İzmir'deydim, o yüzden karı zaten pek bilmedim; zaten soğuk da sevmediğim için hiç kar aramadım. Çocukken "Yılbaşı neden yazın değil, bir şey kutlanacaksa neden yazın kutlanmıyor? Kim seçmiş bu günü?" diye sorguladığımı hatırlıyorum.
  • aychovsky  (30.12.13 23:36:01 ~ 23:36:47) 
ben 31 aralik gecesini hep karla, kar yagisiyla ozdeslestirdim cocuklugumdan beri.

ve evet her aralik sonunda kar mutlaka olurdu istanbulda taa ki 2 binlerin basina kadar. simdilerde sonbahar gibi istanbul.

yilbasinin karli olmasi degil de iklimlerin degismesi korkutuyor beni asil.
  • exlibris  (30.12.13 23:36:15) 
@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu +1. Ben de aynı durumdayım.

Normal, siradan, her zamanki gibi geciyor bizde de. Hatta 12 den önce de uyurum muhtemelen. şu an uyku tutmadı.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (30.12.13 23:36:37) 
Hiç bir anlam ifade etmiyor bana noel, paskalya, yılbaşı, ağaç süsleme, çorap vs.

Hepsi çöp.

İnsanların doğum günlerini kutlaması ile yılbaşını kutlamasına bir ben hayret ediyorum herhalde. Ölüme bir adım daha yaklaşıyoruz her defasında, sonrası muamma, millet mum üflüyo dans ediyo falan.
  • sadecece  (30.12.13 23:38:45) 
Batuhanolabilir, benim güzel şakirt ve cahil kardeşim. gel sana anlatayım. o kirısmıs dediğin- ki doğrusu christmas'dır, saygı duyun biraz sonra insanlar müslümanlara kötü davranıyor diye bağırıyorsunuz- bayram hıristiyanların en önemli bayramıdır. yurtdışına gidersen hıristiyanların müslüman dostlarına ve komşularına her zaman nazik ve sevecen olduğunu görürsün. her zaman bayramlarını kutlar kültürlerini öğrenmeye çalışırlar.

bunda artniyet arayan, tüketim pompası, emperyalizm, faşizm diyen bi duyurudaki yazarları görüyorum ben. bi zeki sizsiniz zaten :D ben türk kültürüyle yetiştim, bize göre günah kardeş ayaklarını geçeceksin. madem müslümansın en önemli temel taşını uygula, hoş görülü ol ve saygı duy. yemez seni hıristiyanlar merak etme


haa ayrıca 2014'e gireceksiniz hala christmas ve yılbaşı farkını bilmiyorsunuz. bi googlea yazsanız burada böyle rezil olmayacaksınız

christmas hıristiyanların dini bayramıdır, müslümanları ve diğer dinleri alakadar etmez. sadece saygı duyar etrafınızda inananları kutlamanız güzel bir davranış olur.

ama yılbaşı tüm dünyada evrensel kutlanan yeni yıl günüdür. miladi takvime göre 1 ocak yılın başıdır ve yüzyıllardır bu gelenek olarak kutlanır. dinle alakası yok kardeşim
  • GibsonRules  (30.12.13 23:46:49 ~ 23:50:25) 
kar tamam da, ben turkiyede boyle sirin bezenmis koy gormedim hic yilbasi icin. cocuklugunuz ingilterede ya da almanyada isvicrede gectiyse bilemem tabii. benim cocuklugumun bir parcasi degil en azindan karpostalin verdigi duygu.
izmir fenomeni gecerli tabi benim icin de, kar da neymis belki bir kere gormusumdur cocuklugumda, o da istanbulda.
ama hep mutluydum yilbaslarinda, hala da mutluyum; bir de boyle koyleri, kasabalari olan yerlerdeyim, oh demeyin keyfime.

ama isvicrede bile bosaltilan dag koyleri varmis, varin siz dusunun ne kadar hizli geldi kuresel isinma.
  • dnznc  (30.12.13 23:47:00) 
ben hiç etkilenmemişim o tasvirlerden şimdi fark ettim de. 6-7 yaşımdan öncesini zaten hatırlamıyorum da sonrası için yılbaşı demek sevdiğimiz ailelerle bi araya gelmek, kardeşimle türlü kudurukluklar yapmak ve sonsuz tıkınmak demekti benim için. hala da yılbaşı deyince aklıma bunlar gelir, o yüzden dışarı çıkma fikriyle bile içim rahat etmiyor yılbaşı gecelerinde.


  • mayaa  (30.12.13 23:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.