[]

Üst komşum çocuğunu dövüyor galiba?

Sürekli birdüşme sesi ağlama sesi geliyor üst kattan ama öyle bebek ağlaması gibi değil 6-7 yaşlarında bir çocuk ağlaması gibi ve nerdeyse her gece oluyor.Birde annesinin bağrış seslerini duyuyorum "artık yeter" falan diye bağırıyor...acaba çocuk esirgeme kurumu ya da polisi arasam mı?




 
bilmiyorum ben hukuken doğrusunu ama bana ne diyeceğini cevabını umursamadan çıkar konuşur, hatta çocuk duymayacak bir yerdeyse kadınla kavga bile ederdim. yazık yavruma ya. ne zaman sokakta görsem annesinin dövüp azarladığı bir çocuk onları o annelerden kaçırasım geliyor.

ancak benim dediğim gibi karıştığınız zaman sanane tepkisi alabiliyorsunuz. polise vermekle tehdit edin. ne yapıyor olursa olsun küçük çocuğa şiddet diye bir şey kabul edilebilir birşey değil asla.

edit: ama bu sefer de çocuğu ses çıkarma ağlama diye zorlayabilir sana ses gelmesin diye :/
  • glorious  (30.12.13 17:46:44 ~ 17:47:44) 
valla aynı düşüncedeyim kapıcıya sorduk noluyo bakıcı mı dövüyo acaba diye yok yok annesi kızıyor dedi şaka gibi:D


  • allstar  (30.12.13 18:13:09) 
Sizin yerinize koyduğumda kendimi. O çocuk için ne yapardım diye düşündüğümde.

Eğer gerçekten bu olay çok abartılmaya başladıysa gidip çocuğun olmadığı bi vakitte ve ya bi yerde konuşurum. Daha çok siz mağdurmuşsunuz gibi. Rahatsız oluyorum her gece, her gece ses. Hem çocuğa da yazık değil mi diye alttan mesajı da verirsiniz. Eğer böyle devam edecek olursa polise gürültüden dolayı şikayet etceğinizi belirtin. Ben olsam böyle yapardım yani. Bu sayede size ne tarzı bi cevapta veremez. Çocuğa da yüklenmez diye düşünüyorum.

Yazık cidden çocuğa..
  • c0sh_kun  (30.12.13 18:21:12) 
polisi ara, evden çığlıklar, çocuk sesleri geliyor de. polis gelsin bir huzuru kaçsın o kadının.


  • rock n roll  (30.12.13 18:43:52) 
bence önce soğukkanlı olun.
benzer durumu ben yaşıyorum. komşumun çok yaramaz bir kızı var. sürekli bir şeyleri kurcalıyor. annesi artık ne yapacağı şaşırmış durumda. her yeri kilitlemeye çalışsa bile kız gidip kurcalıyor... eli sürekli fırın, bulaşık makinası, vb aletlerin düğmelerinde. annesinden saklan arak yapıyor bunu birde. anne de garibim sürekli bir korku halinde ve sürekli şok yaşıyor. buna vereceği tepki genelde bağırarak uzaklaştırmak oluyor. bazen de ellerine vuruyor korkutmak için.
annenin psikoloji çökmüş durumda. kadın bitap düşmüş.
annem gider. ara ara konuşur. ancak çocuk hakkında değil. arkadaş oldu komşusuyla. anne genç olduğu için ona nasihatler verir. sahip çıkar.
kızı da kendi kızı gibi bakar. zaten komşuanne diyor velet anneme. :)
kısacası, aileyi iyice tanımadan müdahale etmeyin. soğukkanlı olun.
bir gün çalın kapıyı, patlatın mısırları, ailece ziyarete gidin.
  • cliquot  (30.12.13 18:45:46) 
Bence polise ve sosyal hizmetlere ihbar edin. Çocuğun şiddet gördüğünden şüpheleniyorum diyin. Zaten ortada bir suç yoksa hiç bir sorun yaşanmayacaktır. Söz konusu olan 6 yaşında savunmasız bir çocuk. Benim de 6 yaşında bir kızım var ve düşüp kafasını sehpaya çarptı. Dikiş atıldı ve doktor odadan beni çıkartıp çocuğuma ne olduğunu sordu. Doktorun duyarlı davranışını takdir ettim. Lütfen bu konu çok hassas, en ufak bir şüphe bile değerlendirilmeli.


  • old possum  (30.12.13 18:58:19 ~ 18:59:03) 
dayak yiyen cocuga tabi ki yazik mutlaka biseyler yapilmali ancak anneden babadan alinip da yetistirme yurduna verilse oralarin hali de malum. iki ucu boklu degnek sanki.

bi arkadasim cocuk izlem merkezi'nde calisiyor. ogretmen, komsu, akraba vs vs ihbariyla aile ve cocuk hakkinda sorusturma yapildigindan bahsetmisti. cocukla ve aile ile gorusme yapilarak gerekirse takibe aliniyorlarmis, duruma gore gerekirse cocuk aileden uzaklastirilip yetistirme yurduna veriliyormus. belki oyle bi yeri ariyarak, detayli bilgi alabilirsiniz. ya da bulundugunuz ilin barosunu arayip onlardan da yardim isteyebilirsiniz.
  • halanne  (30.12.13 19:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.