[]

kardeşin garip halleri

Merhaba. Bu çocuk üniversite öğrencisi, seneye mezun olacak inşallah. Okulda bir arkadaşı aklına sokmuş, çok meşhur uluslararası bir firmanın yaz stajına başvuruda bulunmuş. O kadar kişi içerisinden bizimkini 2. aşamaya seçmişler, 2. aşamada da sınav varmış, bizimki sınav sabahı artık köle seçerken dişlere bakmıyorlar da soru hızına bakıyorlar falan gibisinden bir laf etti, neyse gitti sınava 15 dk sonra çıkmış, soruları mı yapamadın dedik, yapabilmiş ama kendine olan saygısı gitmiş, tuvalet kağıdının koli başına karını hesaplama hızına bakanların kölesi olmak istemiyormuş, sınavı yapmayıp çıkınca ik'cılar şaşırmış falan. önceden de kendi işini kurmak istediğinden falan bahsetmişti ama böyle büyük bir fırsatı tepeceği de aklımıza gelmezdi.

bir konuşma yapmak gerekir mi sizce böyle freestayla havası bitince çok geç olacak gibime geliyor.


 
e bırakın istediğini yapsın


  • seksen9  (29.12.13 18:19:20) 
ben de kardeşinizin durumundayım. bu biraz gençlik, heves gibi görülebilir, hatta bu vereceğim örnek de öyle gibi durabilir ama ben doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. özellikle benim mesleğimde, en güzeli bu bence.
steve jobs'tan pepsi ceo'suna: “do you want to sell sugar water for the rest of your life or do you want to come with me and change the world?”

  • tannen  (29.12.13 18:19:22) 
saçmalamış.
ama bi konuşma yapmaya gerek yok bence, her koyun kendi bacağının derdine baksın bırak. yanlış yapacaksa da kendi yanlışını yapsın, kocaman insan.

edit: birazdan buraya kendini richard branson sanan arkadaşlar gelicek, onlar gelmeden kaçayım.
  • hope ender  (29.12.13 18:28:02 ~ 18:29:35) 
Normal şartlar altında doğrusunu yapmış olsa da yaşadığımız ülke ve şartları göz önüne alındığında hata yapmış denebilir.
Elbette bir konuşma yapmalısınız ama budaklı meşe odunuyla dalmaya gerek yok :)
İstemediği işi yapsa zaten mutsuz ve muhtemelen başarısız olacak ama önüne çıkan bazı fırsatları (mecburen de olsa istemeden) değerlendirmek gerekli ki ileride kendi istediklerini yapacak imkanlara sahip olabilsin. Zor iş bende de var 3 kardeş, neyse ki biri evlendi de kurtulduk :) ama bir de ünv. mezunu kardeşim var, iş güç yok, akşama kadar sözlükte, twitter da akşamları da istiklal'de kafasına göre takılıyor mesela, ben de çok takıyorum kafama, alıp konuşuyorum filan ama bakalım n'olcak?

Bir de insan kendinin o yaştaki halini düşünmeli ve ona göre konuşmalı. ben o zamanlar daha da beterdim, en azından kardeşime kötü örnekleri verebiliyorum.
  • pispisikopat  (29.12.13 18:41:30 ~ 18:45:00) 
Kendi işini öyle hiç bir şey bilmeden kurup başarılı olmasının imkanı yok. Onu atlıyor kardeşin. Eğer bir yeteneği varsa ve onun üzerine bi iş kuracaksa (mesela müzik, sanat, vesaire) tamam, ama normal bildiğimiz kurumsal bir şirketin sıfır tecrübeyle kurulup başarılu olması çok zor türkyiede.


  • roket adam  (29.12.13 18:42:02) 
Kardeşinizi dinleyip eğer kararlı olduğu, kendi doğruları ile tutarlı davranışları varsa onu destekleyebilirsiniz. Ama bu noktada daha staja başlamadan geri çekilmesi pek doğru değil çünkü tahmininden farklı bir iş yapacak olabilir. Gene kendi düşündüğü gibiyse önce görüp sonra bırakması daha doğru olurdu.

Benzer birşey benim başıma gelmişti. Yaz stajında çok bilindik bir sigorta şirketine gitmiştim. Yazılım departmanında staja başlamıştım ve bu firmanın çok işine yarayacak bir programı tamamen kendi çabamla geliştirmiştim. Herkes saygı duydu, kulaktan kulağa konuşmalar ilerledi filan. Sonra bana iş teklif etmişlerdi. Benim yanıtım şu olmuştu ve reddetmiştim :
"Sigorta şirketleri risk analizi yapıyorlar ve aslında müşterilerinin uzun vadede şartlara uyamayacağını hesaplayarak kazanıyorlar. Bu tarz bir iş bana uygun değil, gelecekte kendimi burada çalışıyor olarak görmek istemiyorum".

Kıssadan hisse :)
  • burka  (29.12.13 18:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.