[]

portable linux

32 bit win 7 bir lap top'a linux'un varsa usb'den çalışan bir versiyonu ya da ne bileyim, ubuntu'nun böyle kur-sonra istediğin gibi silersin şeklindeki, disk partition falan gerektirmeyen -yani win üzerinde çalışan- bir şey kurmak istiyorum, sadece linux üzerinde çalışan bir analiz programı var da elimizde. ne kuralım, hangisi lap top'ta en verimli çalışır?

ben şunları buldum, bunlardan birini önerir misiniz ya da? ya da ubuntu'yu usb'den mi çalıştırsam diye baktım ama tüm özellikleri ile kullanabiliiyor muyuz öyle?

bulduklarım:

www.porteus.org
www.slax.org
www.pendrivelinux.com

bu da ubuntu:

www.ubuntu.com


not: anneye anlatır gibi anlatırsanız sevinirim. bi' tarihler desktopıma kurmuştum ancak ekran kartım hata verdiği için çok kısa bir süre kullanabilmiştim, şimdiyse yükleyeceğim bilgisayarın sahibi win'i bile zor kullanıyor, ama kullanacağı analiz programı için linux şart.

şimdiden teşekkürler.

 
www.ubuntu.com

pendrive linux bootable (işte cd yerine flash'a yazdığını düşün) flash bellek yaratır. ubuntunun son sürümlerini bilmiyorum ama çoğu "bootable" linux zaten "try this linux version" diye bir seçenek sunar ekranda. kurmana gerek kalmadan.

bu işletim sistemleri usb'ye kurulmazlar. yani şöyle söyleyeyim, bir işletim sistemi kurarken c,D falan seçiyorsun ya. aa aldım bunu f'e (usb) kurdum diye bir durum yok. varsa da (aslında mutlaka vardır da) farklı bir yoldandır.

bunlar her seferinde sıfır işletim sistemi varmış gibi davranır. boot ederken gereken programları bilgisayarın ram'ine yazarlar. bu açıdan verimli çalışabilmek için rami yüksek bir makine önerilir. bu arada, ilgili analiz programını her seferinde tekrar kurmak durumunda kalırsınız.


neden partitation ayırmadığınızı anlamadım ama. bi xubuntu'ya 10-15gb ayırsanız o mutlu mesut yaşar oracıkta.
  • golan trevize  (29.12.13 16:12:33 ~ 16:14:10) 
virtualbox ile istediğin linuxu rahatça kurarsın. windows üzerinde de rahatça kullanırsın. bilgisayar da iyiyse sorunsuz çalışır.

dediğin gibi usbden kullanayım dersen linuxlive usb creator diye bir program var. onunla usb diske yazarsan yaptığın değişiklikler kaybolmuyor usbde saklanıyor. persistant mode için istediğin kadar alan ayarlayabiliyorsun. ama fat32 olduğu için 4gb ve üzerindeki boyutlu dosyalarda problem olabilir.
  • sutlu nescafe  (29.12.13 19:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.