[]

yaşasın mezun oluyorum sırada iş var

merhaba duyuru. cv mi olabildiğince çekiçi hale getirdim. okurken 1 yıl süreli iş tecrübesi de yaptım. 2 dilim var. yurtdışı eğitim tecrübesi de var.

15 gün sonra mezun oluyorum. iş fırsatlarına mı göz diksem direk askere mi gitsem bilemedim. mayısa kadar da çalışmam gerekiyor. askere hiç gitmesem işe girme de sorun yasar mıyım? bedelli cıkar bir gün param da olursa gitmemiş olurum diye de düşünüyorum. aile kurdum bu arada askerlik konusu biraz da bu yüzden dert. uzun gidersem olur ama ailemi de götürürüm.

yurtdışı fırsatları maalesef aman aman bir tanıdık ya da referans olmadan tecrübeye bakıyor ve hayatın sadece iş oluyor. parası buraya göre 1.5 kat daha iyi. şimdilik mümkün görünmüyor.

sizce bir elektrik mühendisi olarak büyük şirketlere başvurup bekleyeyim mi? askere mi gideyim hemen? yurtdışı master imkanım da var ama para kazanma endişesi güdüyorum. o yüzden master dan geri besleme alamayacakmışım gibime geliyor bu endişe yüzünden. kafam para acısından rahat olsa almanya masterı düşünüyordum. lakin rahat değil.

kardeşinize yardımcı olmak isterseniz siz de yol gösterin. 1000 bilinmeyenli denkleme döndü bizim iş.

 
askerliği ertelemek pek akıl karı değil. kendimden biliyorum. 1 ay sonra askerim, keşke gidip gelseydim de kafam rahat iş baksaydım diyorum. sırf bu sebeple iş bulamadığım gibi zaman kaybettim çok.


  • nathanieltroy  (29.12.13 15:23:02) 
''yurtdışı master imkanım da var ama para kazanma endişesi güdüyorum.'' her yeni mezun gibi yanlış düşünüyorsun. çalışmaya başlarsan yurtdışında master yapamazsın. yurtdışı masterı ve +2 yabancı dille 10 sene içerisinde geleceğin nokta mastersız işbaşı yaptığın mesafenin 3 katı falan olacaktır minimum.


  • japon askeri  (29.12.13 15:30:08) 
askere git. cv'ler ik'nın önüne geldiğinde ne diline bakar ne hangi okulu bitirdiğine. askerlik yoksa öteye varsa beriye ayrılırsın. git kurtul.


  • ilkot  (29.12.13 17:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.