[]

Bir düşüş hikayesi - var mı benim gibiler

eminim benim gibi çok kişi var. artistlik olarak algılanmasın bu söyleyeceklerim.


ilkokuldayken sınıftakiler ve hocalar bana tanrı gözüyle bakıyorlardı. tüm derslerim çok iyiydi. hiç ders çalışmazdım derslerde de sürekli konuşurdum bu yüzden hoca sürekli yerimi değiştirirdi çevremdekilerin çalışmasını engellediğim gerekçesiyle. bi keresinde müzik dersinde sınav olurken son sıralardaydım benden sonra 3-4 kişi vardı. hoca sen nasıl olsa 100 alcan deyip 100 vermişti hatta. sınıftakierin tepkisini çekmiştim.

sonra fen lisesine gittim düşüş başladı amk hiç ders çalışma adetim olmadığı için ve sınavlar da zor olduğu için notlarım düşmeye başladı. 3'lerle dolu bi karnem vardı lise son sınıfa kadar. şimdi üniversiteyedim yine hiçbir derse gitmiyorum ve acayip sıçıyorum. önceden en azından derslerde bi şeyler öğreniyodum amk şimdi son gün çalışıyorum ve sıçıyorum. yarın thermo sınavı var mesela daha çalışmadım amk. var mı benim gibi panpalar burada. değişmek kolay değil amk yılların tembelliğini bırakamıyorum bi türlü. hıamınaoym.

 
olma mı. tavsiyem çok kasma ama çok da salma, hiç çalışmasan bile en azından her derse girmeye çalış o bile yetiyor emin ol. sonra okul uzarsa üzülebilirsin.


  • burbat31  (29.12.13 00:41:51) 
var var. bir garip durum, ben de anlamadım.


  • tannen  (29.12.13 00:43:37) 
Aha aynı ben.

sınav mı? sınav ne arar la bazar da?bazar gününe sınav koyanların da suratına aksırayım. sorun sende diil karşim.Al benden de o kadar.Ben sana söyliim, istemediğin bir bölümde okuyosun.Zamanında dış dünyadan gelen bir etkiyi yanlış ya da farklı anlamlandırdın ve motivasyonun düştü.Orada kayış koptu, düşüş başladı amk.Durumu farkettiğinde ise geri dönemk için çok geçti.Bir yolunu bulup o boktan okuldan kurtulman lazım.SIçıp sıvama konusunda yalnız değilsin emin ol amunoöym.
  • AWD  (29.12.13 00:48:38 ~ 00:49:52) 
dengeli gitmek lazım.


  • king lizard  (29.12.13 00:48:57) 
benim düşüşüm çok daha kötü oldu.

annemin ve iki ablamın gittiği ilkokula başladım. çok güzel bi okuldu. sabah gidip 3'te dönüyorduk. sonra taşındık ve taşındığımız yerdeki okul öğlenden akşama kadardı. etraftaki bütün çocukların ilk sorduğu soru "türk müsün kürt müsün"dü. 9 yaşındaydım. hiç unutamıyorum. çok saçma gelmişti o zamanlar da. 3. sınıfta sınıfta okuma bilen bi ben vardım, bir de başka bi kız. o ortalamada benim derslerim nasıl kötü oldu anlatamam. sınıfın en çalışkanıyım derken bi anda tembelleşmeye başlamıştım. okula gitmek istemiyordum.

ortaokula az kalsın gidemiyordum. annem kuran kursuna yazdırdı. herkesten 1 ay sonra başladım. geri kaldım. kuran filan da öğrenmedim zaten.

lise desen, meslek lisesine gittim.

üni desen meslek lisesi çıkışlı olduğum için kıytırık bi bölüme girdim.

onu da bitirmedim. bitirtmediler. buradan sonra hikaye çok daha fazla karışıyor ama yazarken midem bulandı.

o evden taşınmasaydık her şey çok farklı olacaktı biliyorum...
  • supergirl  (29.12.13 01:21:33 ~ 01:22:22) 
ilkokul ilerisi için kıstas değil kanımca, öğretmene ve okula bağlı olarak bahsedilen "zehir" olma durumu gerçekleşiyor bence hatta ortaokul ve lise bile çok belirleyici değil. ben de öyleydim, hatta ben ortaokul ve lisenin son 3 senesinde de öyleydim. lise 1'de ufak bi bocalama yaşasam da matematikten kurtulduktan sonra kendime gelmiştim. şimdi üniversitede istediğim okul ve istediğim bölümü okuyorum, 1 sene taktım 2.si yolda. beni şahsen devam zorunluluğunun olmaması yaktı, ne kadar sorumsuz ve üşengeçsem artık, zorda kalmadan bişiler yapamıyorum. lise sonda bütün arkadaşlarım aynı dershaneye gidiyor diye onlarla gittim, onlar çalışıyor diye çalıştım, o zamanlar hiç üşenmiyordum, günde 12 saatim eğitim uğruna gidiyordu son sene mesela. ama şimdi 1 saat bile zor geliyor. ve işin kötü yanı kendimden umudu kesmiş gibiyim, sadece yılların emeği boşa gitmesin diye bitirmeye çalışıyorum. halbuki derslere katılmak hoş oluyor ama gitmek zor geliyor. bizden adam olmaz bence bu gidişle, o yüzden silkelen ve kendine gel!


  • baba jo  (29.12.13 01:27:08) 
oha 3 senedir bu durumu düşünüyorum. yalnız değilmişim iyi oldu.
güvenderin sınavında türkiye 9.su olmuşluğum da var össde ilk 3000deyim ama bu talihle kim milyoner olmak istere katılsam 2. soruda elenirmişim.
ama ben tembel değilim, hevesimi okul kırdı. kafamı veremediğim için bi halt yapamıyorum. adam akıllı bi lise bile kazanamayan arkadaşlar düzgün maaşa ve aileye sahipler.
kimseyi kınamayacan
  • seksen9  (29.12.13 01:36:15) 
zeki tembel ogrenci modeli.

zekaynan gittigi yere kadar goturuyo. zannediyo ki, butun ogrenim hayati boyle gececek. zekanin yetmemeye basladigi, caliskannigin belirleyici oldugu noktadan itibaren sicisa geciyo.

o tembellik de bagimlilik yaratmis oldugundan kelli, butun ogrenim hayati sicislarla geciyo. surune surune okulu bitirdikten sonra, zekasi sayesinde, saman alevi gibi parlayip sonen basarilar gosterse de, normal zekada olup caliskan olan arkadaslari hep onu sollayip geciyolar. o gerilerde kaliyo.

bu noktada naapilabilir? zekanin bi boka yaramadigi, belirleyici olan faktorlerin, caliskanlik, irade ve sebat oldugu ogrenilir ve damardan enjekte edilir.

eger bu yapilmazsa, o hayat bombok gecer, bombok!!!
  • compadrito  (29.12.13 02:39:22) 
lise 1'de okuduğum lisenin kırık rekoru bana geçmişti, sene 2000 idi, 14 derste 11 kırık :)

şuan yurtışında baya iyi bir yerde doktora yapıyorum...değişmek sana kalmış hayattaki amacını bulacaksın önce
  • suleyman kargi  (29.12.13 07:04:32) 
seni cok iyi anliyorum.

bu durumu asmak istiyorsan belki;

(son senendeysen)bolumunu sevmiyorsan da asilmasi gereken bir engel olarak gorebilirsin, mezun olduktan sonra yapmak istedigin sey neyse onu bulup onun icin bu engeli asmayi deneyebilirsin. ulasmak istedigin sey senin icin ne kadar degerliyse motivasyonun o kadar yuksek olacaktir.

kacinci sene olduguna gore (belki basindasindir) vazgecmek daha akillica da olabilir.

yolundan su anda ne kadar sapmis olursan ol, sonucta bir hedef belirleyip oraya gidersen iyi hissedeceksin. ugrasmayi sevdigin seyle ugras.

aradigin hazine, yuzlesmekten korktugun neyse onun arkasinda ve onu hak edene kadar elde edemezsin.

kisaca; kendini motive et
  • idexo  (29.12.13 10:29:45) 
Düşüş deyince bende sıfırı tükettiğini sandım. Olur öyle takma kafana ayrıca bu düşmek değil hele mezun ol o zaman görürsün düşmeyi.


  • anarche  (29.12.13 20:51:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.