[]

casper yazısından öteye gitmeyen laptop

ne olabilir sorunu dersiniz? en son yine ekran kartı sürücüsü sorun çıkarmış, alet donmuştu. güç düğmesinden kapatıp tekrar açtım, casper yazısından ötesi yok şu an. esc ve f2 tuşları da işlemiyor.

sistem win7 home premium

hdd ile ilgili bişey vardır diye ödüm kopuyor valla. durup dururken uçmasın herşeyim? hdd sağlamdır di mi? başka laptopa takıp kontrol edeyim dedim ama öyle çalışmıyomuş galiba başka bilgisayara takınca..

 
@divit

edit: yok hacı girmiyor bios'a.

ekran kartı yanmış olabilir valla bi süredir özellikle tam ekranda yüksek kaliteli videolar filmler falan izlerken ekran piksel piksel oluyodu. bikaç saniye donup geri geliyodu ekran, görüntü sürücüsü çalışmayı durdurdu ve bu durumdan kurtuldu diye. yalnız alette bi tane de intel'in düşük performans bi ekran kartı var, oyun falan oynamak imkansız ama film vs. izleniyor rahat. ekran kartı yanmışsa o intelin kartıyla kullanabilmem gerekmiyo mu aleti?
  • loser blueser  (28.12.13 23:46:31 ~ 23:54:03) 
benim casper bilgisayarımda da oluyordu, formatla düzeldi (ciddiyim). hdd'yi merak ediyorsan eğer başka bir 2.5" harici hddyi kabından sök, seninkini tak ve çalışan bir bilgisayara usbden gir. eğer harici disk olarak görüyorsa sıkıntı yok, görmüyorsa veri kurtarma yollarını denemen gerekecektir.


  • klassno  (29.12.13 00:50:28) 
ben çok çektim diye yardımcı olmak istiyorum. elimde bir laptop öldü geçen. burlarda da sordum ama olmadı maalesef.

biostan önceliği cd'ye veremeyeceksiniz o zaman? verebiliyosanız yani açılışta (f10, f12 gibi bi şeydir, f8 muhtemelen güvenli kiptir) avira rescue cd'si öneririm. cd'ye yazılıyor. şurada iso'yu indireceksiniz: www.avira.com
şununla cd'ye yazacaksınız: www.isotousb.com
sonra mis gibi ubuntuyla açılacak sistem.. umarım.

*** eğer anakart gitmiş diyorsanız, harddiski çıkarıp başka bilgisayara bağlayın kabloyla. benim var mesela kablom ama çok geç buldum. kurtarabilirdim. çöpe gitti. etrafınızda hdd kutusu olan biri varsa götürün hddyi alın içindekileri en azından... kutu 20 lira gibi bi şey sanırım...
  • supergirl  (29.12.13 00:54:05 ~ 00:55:41) 
valla pazartesi bi servise götürüp soracağım. en azından sorun neymiş onu öğreneyim de sonrasına bakarız..


  • loser blueser  (29.12.13 01:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.