[]

Paintball maske plastik mermiden korur mu?

www.google.com.tr


Polisin bilerek göze sıktığı plastik mermilerden paintball maskeleri korur mu?

 
korur sanırım ama yakın mesafede zamanla çatlayabilir.


  • dinsiz adam  (28.12.13 22:52:57) 
İki üc metreden yersen çatlar suratında.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (28.12.13 22:54:31) 
Onun için orijinal bir V maskesi veya Batman'in kullandığı maske gibi bir şey kullanmanız lazım. Şaka yapmıyorum. Alçıdan yapılmamış sağlam bir maske olmalı. Paintball maskesini yakından görmedim ama paintball kapsülü plastik mermiden daha dayanıksız ve etkisiz olduğu için riske girmeyin diyorum.


  • grgn  (28.12.13 23:02:32) 
hocam bu plastik mermi denilen nane, dün akşam sokak tvde falan izledimde, polisin elinde paintball silahı gibi bi dalga var onu mı kastediyorsunuz? yoksa mp5 yada m16carbine ile bildiğimiz plastik mermi mi atıyolar? yok yani dün bayan bi muhabir sırtından 3 kere vurulmuş, sokak tv de söylediydi fakat ne bileyim lan bu normal plastik mermiler çatır çutur giriyor inanın içine kadar?


  • pop star ajdar top star kont  (28.12.13 23:16:53 ~ 23:17:17) 
merminin nasıl bir mermi olduğunu silahın ne olduğunu ben de bilmiyorum. dün seyrettim oyun oynar gibi paintball silahıyla sıka sıka gidiyordu polis.

ama gezi de en az 10 kişi tek gözünü kaybetti.

bu yüzden plastik mermiden korunmak için sağlam bir şey lazım.

suratımda çatlasın sorun değil. önemli olan nereden geldiği belli olmayan ilk atıştan kurtulmak..
  • raskolnikov2  (29.12.13 00:02:59) 
havalı silahla atılan plastik mermi ile barutlu silahtan atılan plastik mermi aynı olmaz.
pop star ajdar top star kont'un bahsettiği gibi yani...

havalı silah dahi olsa göze gelirse kör eder, verdiğin örnekler havalı silah için koruyucu olabilir.
  • late viper  (29.12.13 00:03:58 ~ 00:15:01) 
olurda gerçek plastik mermi kullanırlarsa zaten direk abi maskeyide deler, beyninede girer, hatta arkadan bile çıkabilir, öyle masum bişey değil o plastik mermi

aynı şekilde gaz bombası attıkları bombaatarlar, adamın komple gözünden beynine kadar giriyo, sırtına giriyo, maskede bir işe yaramaz.
  • pop star ajdar top star kont  (29.12.13 00:20:18) 
plastik mermiler tasarım olarak delici değil, vurduğu yerde darbeyi yaydığı için korur diye tahmin ediyorum.

benim gördüğüm kadarıyla birkaç farklı çeşitte plastik mermi kullanılıyor. Ona göre muhtemelen farklı silahlar vardır. En çok kullanılan plastik mermi sanırım kauçuktan(veya benzeri bir malzemeden) yapılmış olan ucu şişirilmiş, vurduğu yerde genişleyerek delmek yerine darbeyi dağıtarak 4-5 cm çapında morluk bırakan mermiler. şu resimdeki upload.wikimedia.org

bir de boyalı mermiler var, galiba paintball mantığına yakın. paintball da koruma olmayınca çok acıtıyor diye bilyorum ve polisin kullandığı daha etkilidir büyük ihtimalle.

ama ikiside göze geldiğinde kör etme olasılığı yüksek. maske en kötü ihtimalle merminin şiddetini büyük çoğunlukla azaltır diye tahmin ediyorum.
  • r_u_h  (29.12.13 00:39:16) 
güzelinden bi motor kaskı al hoca. temiz.


  • klassno  (29.12.13 00:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.