[]

Kedimizin bitmeyen hapşırıkları

4 aylık bir kedimiz var. Aldığımızda bir şeyi yoktu fakat ev arkadaşımın soğuk mama vermesiyle birlikte kedimiz nezle oldu. İlk hafta veteriner antibiyotik vermedi,gidişatı seyrettik. İkinci hafta geçmeyince antibiyotiğe ve vitamine başladık. Her gün yarım antibiyotik şeklinde, 10 günde bitirdik ilacını,fakat yine geçmedi. Aşısız olduğundan aşılarını yapabilmemiz için antibiyotiğe ara vermemiz gerekti. İlk aşısını oldu ve şu an beklemedeyiz fakat hapşırıklar devam ediyor. Onun dışında yemesinde,içmesinde, tuvalete çıkmasında hiçbir problem yok. Ateşi de hiç çıkmadı. Keyfi gayet yerinde velhasıl. Şu hapşırık işini nasıl çözücez onu bilmiyorum. Böyle bir tecrübesi olan ya da bu konuda önerisi olan bilgili abilerim,ablalarım amca ya da teyzelerim varsa çok sevinirim.

Bu arada öksürük mü değil mi anlam veremediğim sesler de çıkarıyor. Yere yakın şekilde sanki boğazında balgam varmış da çıkaramıyormuş gibi tıksırıyor. Kahvehane gibi değil ama yine de evde maalesef sigara içiliyor. Acaba ev içerisindeki sigara dumanından rahatsız oluyor olabilir mi ?


 
o yere eğilip balgam çıkarma gibi şeyler tüy kusmaya çalışması. Kendi kendine halleder, bol temiz suyu olsun, isterseniz bir saksıya çimen ekip koyun bir kenara, arada yer.


  • whoosie  (28.12.13 22:50:11) 
Midesinde tuy birikmis olabilir o hapsuruk dedigin one dogru kusma refleksi olabilir mesela midedeki tuyleri atmak icin cabalama hareketleri.


  • duzsac  (28.12.13 22:50:44) 
Aksırması tüy birikmesi olabilir ama hapşırması tüyden değil eminim. Burun akıntısı da vardı çünkü. Gece babaanne gibi horluyodu burnu dolu olduğundan. Son iki gündür enjektörle burun damlası damlatıyorum. Yeni yeni azaldı,en azından burnunda sümükleri kurumuyor şimdi :)


  • metraj04  (28.12.13 23:23:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.