[]

Komşu İnternetimi Sömürüyor

Karşı komşu yüzsüz bi şekilde evindeki beş adet kablosuz cihazı da iyi niyetimden faydalanıp benim kablosuz modem aracılığı ile internete bağladı.

Yapacak birşeyim yok , katlanıyoruz.

Ama aklında bu konuda bi fikri olan , yada benim aklıma gelen " modemin kapsama alanını kendi evim kadar daraltma " yolunu bilen varsa , yardım etsin.

İyi haftasonları.

 
Modemin yerini degistirdim ben. O daireden uzaklastir modemi


  • ykyt  (28.12.13 11:37:17) 
modemin şifresini değiştir. zor bişey değil bi googlelarsan halledersin.


  • tabanzabonanza  (28.12.13 11:37:35) 
sanrım arada daha önce verilmiş tavizler ve iyilikler olduğu için açık açık kullanma diyemiyorsun

eğer durum böyleyse modemi komşundan en uzak yere kur ve onun evde internette olduğu zamanlarda ara ara wireless özelliğini kapatıp aç, film izlerken falan yarıda kalsın rahatsız olsun "bu böyle olmuyor alayım bi abonelik kaç para bi flüt" desin

arada özel bir ilişki yok modem şifresini değiştirmeyi bilmediğinden sömürüye karşı duramıyorsan mahalledeki bir bilgisayarcının elemanına 20 lira ver eve getir göstersin öğretsin yada internetten bak çöz

en fazla selamlaşıyoruz ilişkimiz o kadar diyorsan kapısını çal "la insanlık yaptık şifremizi verdik ama abokunu çıkardın utanmaz herif" de kafa at yara ver.
  • azizakin  (28.12.13 11:43:27) 
modemin yerini değiştirmek aklımıza geldi ama pek kar etmicek gibi.

şifreyi değiştirmeyi biliyorum da , o etik değil , kadın gelip " çalışmıyo bu baksana bi " diyo =)

çaktırmadan yapılacak , elimden bişey gelmiyo çalışması lazım diyebileceğim bi yöntem lazım bana.
  • expansion pack  (28.12.13 11:44:54) 
mac adresi izni koyabilirsin. bütün cihazlarını egelleyemesende bazılarını yasaklarsın. böylece bağlanmama sorununu kendinde sanır. şu cihaz bağlanıyodu bu bağlanamıyo diye.


  • efsunlu  (28.12.13 11:47:50) 
arada kapatıp aç rahatsız olsun +1. ayrıca diğer kullanıcıların internet kullanımlarını sınırlayabileceğin programlar var. hız veya kota olarak. bana en mantıklı ve sağlam görünen yöntem bu. hem internet kesilmemiş olur çalışmıyor diyemez.


  • reinder  (28.12.13 11:49:24 ~ 11:53:29) 
Modem'in arayuzunden MAC Filtreleme ile engelleyebilirsin. Senin belirledigin cihaz disindaki cihazlari engelliyor. Baska cihazla girmeye calisan kisi baglansa bile sinirli baglanti olarak goruyor (Bu son kisimdan cok emin degilim :))


  • lizozom  (28.12.13 11:50:09) 
çalışmıyor bu baksana bi diyorsa bozuldu ben de giremiyorum de, birkaç gün sonra gelip hala olmadı mı derse modem bozulmuş teknik servis gelip bakacak de oyala o şekilde birkaç defa en sonunda hala sormaya devam ediyorsa zaten o kadar yüzsüz bir kadın için de etik falan kasmanıza gerek olmadığını anlarsınız gönül rahatlığıyla ben kullanmıycam artık internet bile diyebilirsiniz. görünür adınızı değiştirmenize bakar bir tek ya da ağınızı gizli hale getirmeye.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.12.13 11:52:25 ~ 11:54:38) 
kendi cihazlarına sabit ip ataması yap.
daha sonra da modem arayüzünde dhcp ip sayısını düşük tanımla.
örneğin otomatik ip sayısını 1 olarak belirle, bu sayede tek bir cihazı ip alıp bağlanabilir. bahanesi de size kalmış, artık ne uydurursunuz bilemem :)
  • spadram  (28.12.13 11:57:22) 
modemin ne oldugunu bilmiyorum ama orta ustu bir modemse ayarlar bolumunde QoS(quality of service) bolumu vardir. oradan her bir cihaza ne kadar internet hizi verebileceginizi vs ayarlayabilirsiniz. 3-4kb'lik bir internet birak ona. baglanamiyom vs diyemez. niye yavas diye sorma yuzsuzlugunde bulunursa sucu ttnet'e atarsin. yada "param buna yetiyor, daha hizli olsun istiyorsan uc bes de sen ativer hizlandiralim" dersin


  • crucio  (28.12.13 12:18:01) 
@crucio tam istediğim cevabı buldum.
ama modemin hiçbiyerinde bu tarz bi ayar bulamadım.

herkese teşekkürler , hepsinden bi harmanlama yapıp kurtulucaz bu illetten =)
  • expansion pack  (28.12.13 12:29:55) 
Modem arayüzünden kablosuz bağlantı sinyal seviyesini düşürebilirsin. Kullandığım modem airties aynı marka/model ise modem sayfası benzerdir. Bu arada modem bozuldu demeni tavsiye etmem, olay yeni modem alayım tak kullana kadar gidiyor..

img600.imageshack.us
  • EkimBebesi  (28.12.13 13:20:09 ~ 13:21:15) 
divit'e katiliyorum.

Bu devirde internet/IP paylasma isi cok ciddi.
Hele komsu x5 adet cihaz kullaniyorsa sizin kontrolunzdan cikiyor is.
Bir an once silkeleyin gitsin.
  • parcxerox  (28.12.13 22:14:05) 
"Kotalıya geçtim komşu :("


  • bambum  (28.12.13 22:22:34) 
beyler bayanlar , komşu dün evine internet bağlattı.

hayatta mucizelere inanmak lazım burdan da onu çıkaralım =)
  • expansion pack  (05.01.14 13:47:27) 
mac adresi %100. babama yaptım adam 1-2 geldi artık mobilden bağlanıyor.

edit: e oha ne zamanın duyurusunu bulmuşum.
  • zazazaraeta  (01.03.14 22:42:18 ~ 22:42:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.