[]

2 iş teklifinden hangisi daha mantıklı?

endüstri mühendisliği mezunuyum. staj dışında deneyimim yok.
seçeneklerden biri bir danışmanlık şirketinde sap danışmanlığı. bu şirket beni junior sap danışmanı olarak bir fmcg firmasında 1 yıllığına çalıştıracak. sonrasını bilmiyorum.
diğeri de şekerbankta fon yönetimi birimi için.
Açıkçası ikisi hakkında da bilgim yok. uzun süreli ve mantık çerçevesinde bakıldığında hangisi mantıklı. teşekkürler şimdiden.

 
uzun süreçte sap danışmanı olarak daha iyi kazanabilirsin (minimum 5-6 yıl).ama çok çalışman lazım sap danışmanlığı için ve çok bırakan oluyor sap danışmanlığını ilk yıllarda zorlanıp


  • mosquera  (27.12.13 18:46:46) 
sap olanı. kendini geliştirdikçe kazandıran bir iş olduguna şahit oldum. iş kurabilme ihtimali de verir eğer hakim olursan konuya.


  • omer gibi  (27.12.13 18:59:02) 
sap danışmanı.

sap danışmanı adamlar, kendi işlerini kurup, sap arayüzü yapıp milyon dolarlar kazanıyor.
  • [silinmiş]  (27.12.13 19:13:09) 
Sap danismanligi ve fmcg sektoru olmasi bence yeterli. Simdiden hayirli olsun


  • fistikliemenems  (27.12.13 19:22:14) 
ben de endüstri okuyorum, bizim hocalardan herkes mutlaka bir dönem danışmanlık yapmış ve o günleri özlüyoruz diyorlarlar resmen. kariyer günlerinde konuştuğumuz insanlar da hep danışmanlığı öneriyor. bankacılık ne olm. ENDÜSTRİ MÜHENDİSİSİN SEN BÜYÜK DÜŞÜN


  • kablelvuku  (27.12.13 19:23:55) 
bankacı olma. takım elbise bok gibi bişi.


  • sims  (27.12.13 19:26:41) 
sap danışmanlığını bayağı yermişler nereye baksam o yüzden kafam karıştı açıkçası. herkese çok teşekkür ederim.


  • ben ben boyleyim kendi yolumda  (27.12.13 19:34:17) 
Uzun çerçevede senin ilgine de bağlı ama ikisine eşit uzaklıktaysan SAP danışmanlığı her zaman daha az stressiz bir iş. Gideceksin firmaya, onu yapamıyoruz diyecekler, sen de şöyle şöyle yapılıyor diye anlatacaksın. Çok bir acelen de olmaz. Literatüre göre bir SAP paketinin bir firmaya uyması 1 yıla kadar normal kabul edilebiliyor, yani günlük çok büyük bir stres olmayacak. Sadece yapılması gerekenleri 1 yıla veya sana verilen süreye dağıtmak gerekecek. Yani işin stresi yine olur da bankadaki kadar olmaz.
Fon yönetimi biraz risk hesapları içeren stresli ve günü gününe çalışılan bir şey. Fazla mesaisi daha fazla olacak bir şey.
Daha 4-5 ay önce bir arkadaşım bankadan danışmanlığa geçti, "İŞten böyle huzur alabilmek mümkünmüş" falan diyor ki şimdi çalıştığı iş de ortalama streste bir iş yaşamı. Bankada artık nasıl bezdirdilerse bu hale gelmiş.
Ayrıca SAP bilen birine her zaman ihtiyaç olacak, danışman hep lazım olacak. O yüzden para olarak eşitseler veya bu seçimini çok etkilemeyecekse, açık ara SAP danışmanlığı.
  • aychovsky  (27.12.13 22:45:19) 
sap +1


  • la lykia  (29.12.13 21:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.