[]

evine ateş salınsın rıza

sözlükte, rıza sarraf (reza zarraf) hakkında okuduklarım, beni şaşırttı açıkçası. bu zat hakkında, ağız birliği edilmişçesine, "fakirin fukaranın hakkını yiyen adam, yediklerin bozağına dizilsin, ah o paralarda 70 milyonun hakkı vardı" gibi şeyler yazılmış. benim bildiğim (yanlış biliyorsam düzeltin), bu adam iran adına çalışan bir iş adamı. ambargo nedeniyle iran'a doğrudan para akışı yasak. türkiye, iran'dan doğalgaz alıyor, bunun parasının iran'a ulaştırılması için de rıza sarraf aracı oluyor. çeşitli (kanuni veya kanun dışı) yollarla, doğalgazın ücretini iran'a ulaştırıyor. bu iş üzerinden de komisyon alıyor. iran buna herhalde, "bana her ay 100 liralık para/altın akışı sağla, 5 lirası senin olsun" demiş, bu da o doğrultuda hareket ediyor. kendi payına düşen 5 lira ile evler almış, arabalar almış, tablolar almış...
bunun yanında da bürokratik işlemleri hızlandırmak için komisyon (para, takım elbise, saat) dağıtmış. şimdi, benim olaydan anladığım bu. rüşvet galiba sadece kamu görevlileri için düzenlenmiş bir hükümdü, ondan emin değilim, hadi buna da rüşvet diyelim. sarraf'ın bu yaptıkları (para aklama, komisyonculuk, rüşvet), suç ise gitsin cezasını çeksin, buna diyeceğim bir şey yok. şimdi anlamadığım kısıma geldik. bu adamın dağıttığı para, zaten iran'ın değil mi? fakir fukara bu işin neresinde? tekrar söylüyorum, adamın işlemleri suç ise, cezasını çeksin, beni ilgilendirmez. ben işin "fakirin hakkı yendi" kısmındayım.



 
ilk aklıma gelen: merkez bankasından teşvik primi alıyor mesela ihracat yapıyor diye ama aslında hayali ihracat yapıyor.


  • neyleyim  (27.12.13 15:41:32) 
ilk bakista yok tabi direkt baglanti. ama bu olay halkbank ustunden oldugu icin ve abd yi kizdirdigi icin bu is abd ve yabancilarin turkiyeye olan guvenini azaltti.

faizleri arttirdi , kuru yukseltti.
  • spy of soul  (27.12.13 15:44:09) 
ülkeye illegal yollarla girmiş 1 kuruş bile, hak hukuk sistemin bozulması demektir.

bu ülkenin ekmeğini yeyip ihanet eden, bir gün ekmeği yediği yerden kurşunu yer.
  • eyyor  (27.12.13 15:46:52) 
ben bu adamı bu olaylar çıkmadan önce de sevmezdim. ismini sadece birkaç senedir duyduğumuz 84 doğumlu bir insanın özel uçaklar, yalılar, şunlar bunlar alması benim gözüme başından beri batıyordu. Alacaksan al, gizli al, haber edilmesin. Bu ülkede daha bu ay soğuktan ölen çocuklar oldu. Nasıl bir vicdandır bu? Ayrıca sadece birkaç senelik bir iş adamının bu kadar malvarlığının olması da bilemiyorum, matematiksel olarak benim zihnime hiç yatmadı.


  • dessy  (27.12.13 15:52:11) 
İlk bakışta da gayet direkt var. Eğer bir izin verilecekse ve bunun karşılığında para alınacaksa, bu parayı devlet almalı, hayattaki tek özelliği birinin oğlu olmak olan tipler değil. O para bizim cebimiz yerine bakanın oğlunun cebine gidiyor, dolayısıyla bizim de hakkımız yenmiş oluyor. Ha kanun gereği izin de verilmemesi gerek zaten.


  • roket adam  (27.12.13 15:52:53) 
ben de senin gibi düşünüyorum


  • dafuq  (27.12.13 15:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.