[]

cine 5 filmleri

yıllar yıllar önce cine 5 in cine 5 olduğu zamanlardan az biraz sonra süper kaliteli olmayan ama şimdikinden hallice olduğu zamanlarda yayınlanmış üç film in orjinal adını arıyorum efenim. şimdik şöyle ki:

birinci filmimizde - ki en merak ettiğim budur- iki adet 40 lı yaşlarından büyük amca bir de sarışın mavi gözlü atletik bir genç dostumuz yer almaktaydı. filmin gazeteden öğrendiğim ismi cennetin içinden idi. ama böyle bir film bulamadım. genç dostumuz biyerlerden bi şekilde ortaya çıkıyodu sonrasında amcalardan birinin oğlu olduğu anlaşılıyordu, amcalar da sanırım üniversitede profesör tadında bişeydiler. filmin sonlarına doğru genç eleman islamik bi ülkede idi amma velakin sanırım 10 emirle ilgili bişeyler peşinde koşturuyordu. mistik güçleri de vardı sanırsam. bu böyle bi filmimiz. açıkçası bu film hakkında hiç umutlu değilim.

ikinci filmde bi grup liseli gencin hikayesi gibi birşeyler vardı ve sanırım bir kanada filmiydi. film bi handcam kaydı gibi birşeyle başlıyor, erkek fatma tadında bir abla ve 3 dört ergen erkekten oluşan grup frp oynuyor, turuncu ve kıvırçık saçlı olan "erkek fatma" abla "seth cohen" tarzı başroldeki genci baştan çıkarıyor idi. bu genç ezik bir genç olup kasabaya babasının mesleği yüzünden taşınmış bir öksüz garibanımızdı. ayrıca bu başroldeki insan evladının satranç konusunda über bir yeteneği sayesinde bi liseler arası yarışmayı kazanıp mutluluğa boğuldular filmin sonunda. bu da böyle bir film.

son filmimizin ise başka kanallarda da yayınlandığına şahit oldum ancak başka çevirilerle. cine5teki ismi gençlik ateşi. sarışın amigo kızımız avrupadan gelecek bir öğrenciye evsahipliği yapıyor ancak gelen kız -fransız- amigo ablanın hayatını cehenneme çeviriyor. tabiki kızımızın en başında su topu oyuncusu tadında bir sevgilisi var. ancak başına gelen türlü garipliklerden sonra o da bir "seth cohen" buluyor kendine. sonunda ortaya çıkıyor ki fransız da zaten aslında amerikalıymış da gerçekten amigomuzun hayatını mahvetmeye gelmiş. falan filan.

maruzatım budur efenim. bilenler beri gelsin. iyi geceler. tatlı rüyalar.

 
son filmin ismi dediğin gibi Türkçe'ye "gençlik ateşi" olarak çevrilmiş. 2002 yapımı, orjinal ismi "Slap Her... She's French" imiş. aramaya inanmak da lazım tabi. (bkz: gençlik ateşi)


  • ikinoktayedi  (03.05.09 23:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.