[]

iphone uygulama boyutlarının artması

Şimdi benim nefret ettiğim bir durum var. Uzun bir süredir iPhone'da boş hafız alanı sıkıntısı çekiyorum. En az 1 yıldır 100 megabyte'ın altında dolaşıyor. Sürekli uygulamalar siliyorum geri yüklüyorum falan, çok fotoğraf çeken bir insanım.

Mesela diyelim Instagram 20 MB boyutunda bir uygulama. Sen 10 dakika gez instagram'da, fotoğraflara falan bak. O oluyor sana 100 MB. Telefonda yer kalmayınca otomatik olarak o fazladan oluşan boyutu (cookies mi diyonuz artık ne diyosunuz bilmiyorum) siliyor, geriye sadece uygulama kalıyor. Ama bazen önemli şeyleri de silebiliyor salak telefon. Twitter'ı silse falan sıkıntı hiç değil ama Whatsapp'ın konuşmalarını silmişliği var.

Kısaca: Bu ekstra boyutu kendimiz sıfırlayamıyor muyuz?

 
Ben uzun zamandır ıphone kullanıyorum ve hafızayı henüz doldurmayı başaramadım. Binlerce fotoğraf, video müzik var. (Sadece fotoğraflar binlerce diğerleri daha az) telefonumda tam 53 adet uygulama var ve ufak çapta uygulamalar değil. 1.5, 3.5 gb'lık oyunlar bile var. Bütün sosyal paylaşım sitelerinin de uygulamalarını kullanıyorum. Istersen telefonumun ekran görüntülerini çekip gönderebilirim.
Belleğimi dolduramamamın yanı sıra o bahsettiğiniz problemlerle de karşılaşmadım.

Tavsiyem yetkili Servisi'ne göstermeniz yönünde olacak.

Not: birde cloud'u kullanıyor musunuz?
  • iorveth  (27.12.13 00:05:59) 
Yok kullanmıyorum iCloude. 6.000 tane fotoğraf resim falan var. Eski iphone'dan da aktardıklarımla beraber yani. Hepsi 3 MB fotoğraf değil tabi. Ama toplam 10 GB yer kaplıyorlar. Uygulamalar 2 GB bile yoktur. Müzikler 1 GB. Kullanabilir alan zaten 13,4 GB mı ne. iOS 7'yi yükleyemedim yer yok diye.


  • aguilas negras  (27.12.13 00:11:26) 
Aslında bunlar klasik GB alan oyunları. 160 gb alırsın 140'ını kullabilirsin vs. Konumuza gelicek olursak telefon alırken de başlangıç değil de bir üst depolamaya para kıyıp almak gerek.
Benim telefonum (8GB iPhone 4) jailbreak işlemli olduğu için bu işlemi o yolla kurduğum programlarla (iCealer Pro) uyarı geldiği zaman belli aralıklarla otomatikman biriken dosyaları da temizliyorum. Siz de belki muadili bir programı itunes üzerinden bulabilirsiniz tam işlevi olur mu tabi bilemem.

Edit:Şu programı deneyebilirsiniz ek olarak, işletim sistemim değiştiğinden aklımdan çıkmış. Telefonun artık dosyalarını pc üzerinden temizlemeye yarıyor.

www.imobie.com


Fotoğraflar içinde çektiğiniz fotoğrafları blut sistemli programlarla dropbox, yandex,skydrive gibi kurup hesap açıp otomatikman yükleme servesileri onları tavsiye edebilirim.

Son olarak sorunuza gelirsek, iphonun her uygulaması için sadece biriken cache dosyaları silme özelliği yok malesef...
  • heavenly  (27.12.13 00:12:13 ~ 00:15:27) 
Her uygulamada oluyor mu bilmiyorum ama bazılarında depolamayı cloud üzerinden yapabiliyorsunuz. Ayrıca zaman zaman telefonunuzu eş zamanlayıp fotoğrafları bilgisayara atmanızın yararı olur. 6000 fotoğrafı telefondan tek tek incelemek acı verir. Ben sadece son 10 tanesi ile ilgilim artı 10 daha gelince onları da unutuyorum :)


  • iorveth  (27.12.13 01:01:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.