[]

Amazon Kindle Kitap Problemi !!!

Herkese selamlar,

Bir arkadaş vasıtasıyla amerikadan kindle paperwhite aldık. Kendim için almadığımdan daha önce pek hakkında araştırma yapmamıştım. Ancak şimdi kurulum yapıp amazondan hesap açtığımızda kindle kitaplarının türkiyeden alınmasına izin verilmediğini fark ettik. amerikan kitapları dahil, her kitap için "not available in your region" tarzı bir mesaj belirdi.

bu konuda hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. aksi takdirde alet elimizde patlayacak diye korkuyorum.

 
Öncelikle merhaba.
Anladığım kadarıyla kindle'ı "böyle bir alet var çok güzel" diye zerre bilgi sahibi olmadan almışsınız. Olur öyle şeyler. Fakat yeter ki başka teknolojik cihazlar için bunu yapmayın çünkü kimisinin çözümü kindle gibi olmaz 70 dolarlık oyunu iteleyiverirler adama.

Kindle'a kablosu vesilesiyle ve bilgisayara da calibre kurularak, akıllara zarar genişlikteki e-kitap sitelerinden dosya atılabiliyor. Kindle aletin kendisinin dışında hizmetini Türkiye'ye vermiyor. Zaten kindle'dan alınan zevk de tam olarak böyle bir şeyden gelmiyor, yani genel olarak herhangi bir e-kitap okutucusu için geçerli bu.

Örneğin, library genesis gibi sitelerde cemil meriç'ten tutun tzvetan todorov'a kadar birçok yazarın kitapları bulunmaktadır.

alet elinizde patlayamaz. biraz e-kitap vs. şeklinde arama yapın.
calibre kullanımını öğrenin.
Bundan çnce duyuru'da da sanıyorum aşağı yukarı 2010 yılından beri en az 300 soru sorulmuştur, onlara da bir göz gezdirerek e-kitap okuyucuların ne kadar munis, sizi de çok sev dev kedi cihazlar olduğunu fark edeceksiniz.

güle güle kullansın arkadaş.

edit:519 soru sorulmuş şimdiye kadar bunların en az 220'si "nasıl kılıf alayım", "kindle alayım mı"(benim "alın" dediğim cevaplı) sorusu olsa, size de faydalı en az 300 soru cevap seçeneği var. ayrıca internetten de bu konuda birçok bilgi edinebileceğinizi düşünüyorum. saygılar.
  • sanal hayvan  (26.12.13 22:55:50 ~ 22:59:40) 
Normalde elektronik, teknolojik vs aletler konusunda oldukça meraklıyımdır ciddi araştırmalar sonucu alırım. ancak bu sefer durum biraz farklı oldu. anneannem bir arkadaşında görüp çok beğendiğini söyledi (veya basit diye kullanabileceğini düşündü) ve benden kendine bir adet bulmamı istedi. ben de amerikada yaşayan arkadaştan rica ettim gelirken yanında bana getirdi. kindle hiç ilgilendiğim bir mecra olduğu için çalışır mı, çalışmaz mı diye de araştırmadım. kesin bir yolu vardır diye düşündüm. ancak şu an alet yüklemem için bana bırakıldı ve biraz tökezledikten sonra gördüm ki işler pek toz pembe değilmiş. baya yabancı forumlarda da araştırdım. anladığım kadarıyla yabancı bir bankaya kayıtlı kredi kartı ile ancak alım yapılabiliyormuş. bu nedenle mahcupum ve cöp olmasını istemiyorum. bana önerebileceğiniz bir kitap database'i varsa paylaşırsanız sevinirim.

saygılar,
  • sour diesel  (26.12.13 23:12:47) 
çoğu kitabın pdf versiyonunu online bulup indirebilrsin, yasal olmasa da paylaşan sürüyle mecra var. google'a "kitabın adı pdf" yazman yeterli olur zannediyorum.


  • megafon  (26.12.13 23:45:00) 
daha önce kindle kullanmış bir arkadaşın da yardımıyla sorunu büyük oranda çözdük. yardımcı olan herkese teşekkürler.


  • sour diesel  (27.12.13 02:30:29) 
ultra surf adındaki programı kullanarak sanki amerika'dan bağlanıyormuşsunuz gibi amazon'u kandırabilirsiniz
bunun dışında amazon kindle başlığına girdiğim entrylere bir göz atın isterseniz
iyi günler
cihazınız hayırlı uğurlu olsun
  • seytan ayrintida gizlidir  (27.12.13 14:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.