[]

niye kimse kılıçdaroğlunun başbakan olmasını istemiyor?

biri bana bunu açıklasın abi tek ben mi varım isteyen ? nedir istediğiniz şey tam olarak ?

peki bu lider dediğiniz tayyip neden kılıçdaroğlu ile karşılıklı tv de tartışamıyor? hani güçlü liderdi. madem kk lider değil çıksınlar anyayı konya görelim ?

kk dünden hazır peki tayyip niye gelmiyo yoksa korkuyo mu?

 
ben sahsen cok basarili bir siyasetci olarak gormuyorum. bir kere vizyoner degil. liderlik vasfi yok. eskiden baykali begenmezdim, baykal kilidaroglunun yaninda bm genel sekreteri gibi kalir.

aslina bakarsan mevcut siyasilere baktiginda cok da alternatif bir isim yok gibi. bize verilen gorev kotunun iyisini secmek.

yani unlu filozof ali agaoglunun dedigi gibi, bu degl, bu degil, o da degil, bu hic degil!
  • exlibris  (26.12.13 18:08:46) 
öncelikle boş oy atabilirim. o derece tüm partilere uzağım.

lider değil. deniz baykal bile ondan 10 kat daha liderdi.
  • dereotu  (26.12.13 18:09:39) 
valla benim gördüğüm herkes bi yerlerden "başbakan duruşu", "liderlik" diye uyduruk bi şey duymuş, onu söyleyip duruyor. başbakan duruşu, hitabet falan deyip durdukları şey tayyip erdoğan'ın saldırgan ve küçümser konuşma tarzı, kulağına söylenen kelimeleri duyabilmek için sesinde yaptığı alçalmalar, yükselmeler. o tür konuşmalar ve tartışmalar nasıl yapılır bu arkadaşlar ingiliz parlamentosuna ve hükümet görevlilerine bakabilirler mesela, kimse bizim siyasetçiler gibi konuşmuyor ve gayet de güzel hitap ediyorlar.

benim kılıçdaroğlu'nu istememe sebebim tamamen ideolojik, kılıçdaroğlundan ziyade chp'yi istemiyorum. vatan haini olduğum için kimsenin sevmediği partileri tutuyorum.
  • nathanieltroy  (26.12.13 18:10:16 ~ 18:11:15) 
benim ülkenin başında görmek istediğim kriterlere çok uymadığı için.

ben, yurt dışını, ülkeler arası politikaları bilen, bir kaç yabancı dil bilen, dile hakim, eğitimini iyi üniversitelerde yapmış, geçmişinde projeleri ve başarıları ile gündeme gelmiş,evrensel hukuğa ve çevreye saygılı, dini ve herhangi bir gücü menfaati için kullanmayan, daha genç, vizyoner birisini görmek isterim.

mevcut ortamda böyle birisi olmadığı için, kılıçdaroğlu akp karşısında en büyük muhalefetin başı olduğu için mecburen oyumu alacak.

rte'nin başbakanlığını şu an bile halen savunan ve sevenler klasik stocholm sendromu yaşayan insanlar bana göre. bilirsiniz ülkemizde dayılık taslayan, atarlanan gürleyen insanlar küçükten büyüğe çok sevilir. şov yapanlar el üstünde tutulur. yurt dışına bakarsanız, japonya, danimarka, norveç, abd vs adamların ne kadar saygılı efendi konuştuklarını ve kişisel egolarından çok ülke menfaatini düşündüklerini ve "efendi" olabildiklerini görebilirsiniz.

umarım ileride bahsettiğim özellikte dinamik siyasetçiler de görürüz.
  • discopolice  (26.12.13 18:26:45) 
hocam şu ara başbakan olmasın zaten.
sıçıp batırdılar,pislik temizlemeye gelecek adamın vay haline.
nereye elini atsan elinde kalacak.

muhalefet olarak kalması şu an onun için en hayırlısı.

tv de tartışmak üst seviye bir şeydir. hem de çok üst seviye.
insanlar belgelerle hazırlanır. saati olur. moderatörü ahmet hakan değildir mesela. süre ile konuşulur, cevap hakkı yenmez falan filan piii.
bizim zangoçların henüz beceremeyeceği bir şeydir.
  • cecilia  (26.12.13 18:41:21 ~ 18:56:48) 
Ülke için en iyi niyetli dürüst çalışkan insan bile olsa Başbakanlık yapacak ağırlığı varmış gibi durmuyor. Güçlü bir karizması yok. Arkadaşlar doğru demiş bizim millet eli ağır (!) yönetici seviyor. Kılıçdaroğluyla ilgili herhangi bir olumsuz kanaatim yok. Ancak devlet yönetmek deyince dur orda derim yine de. Tamam Teyyip gibi Alikıran başkesen olmasın ama bu coğrafyaya biraz cevval yönetici lazım sanki


  • vizdilva  (26.12.13 18:59:42) 
kızlı erkekli öğrenci evlerine biz de karşıyız, dindarların oyunu bekliyoruz diyen adam zaten rte'nin taklidini yapıyordur. bir de antakya'dan ve ankara'dan gösterdiği adaylar var. ibb ayrı olay. e biz zaten adamın orjinalinden kurtulmaya çalışıyoruz neden taklidinin gelmesini isteyelim ki?


  • godsparticle  (26.12.13 19:03:28) 
@godsparticle nasil da carpitiyorsun?! Yuh!

Adam karsiyiz demedi, desteklemiyorum ama engel de olmuyorum dedi,
Butun kesmler gibi cemaatin de bize oy verebilir, her kesim verebilir dedi.
Ankara'daki adayi gayet yerinde.
Antakya icin seninle hemfikirim, dilerim o aday karakterini degistirir.

@error522 insanlar cunku bagirilmaktan, emredilmekten hoslaniyor. Kilicdaroglu da bunu yapmiyor.
  • gadanallah  (26.12.13 19:26:45) 
her şeyin ötesinde kılıçdaroğlu'nun ne kadar siyasi geçmişi var?


  • dinsiz adam  (26.12.13 19:51:26) 
-şimdi burda da şöyle bir tuzak hazırladı sözde kendisine göre. chp kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarını destekliyor.

+ destekliyor musunuz?

- yok efendim. niye destekleyelim? kız öğrenciler bir araya geliyor kendi evlerinde kalıyorlar. erkek öğrenciler bir araya geliyorlar kendi evlerinde kalıyorlar.

şimdi bak güzel kardeşim konuşmanın daha ilginç bir yanını daha yazayım buraya:

K.k. : öyle bir profil çiziyor ki sayın başbakan. bütün üniversite öğrencileri dışarıda, yurt dışında kızlı erkekli bir arada kalıyorlar ve chp bunlara sahip çıkıyor kendi aklınca chp ahlaksızlara sahip çıkıyor gibi bir algıyı yerleştirmek istiyor.


biz ülkenin değerlerine sahip çıkıyoruz, gençlerine sahip çıkıyoruz. eğer bir "sorun" varsa kaynağı bizzat kendisidir. suçlu o öğrenciler değildir suçlu budur.

bütün anne babaların gözünde çocuklar kuşkulu duruma düştü yahu böyle bir şey olabilir mi?


başka bir konuşmasından:

"bakın şimdi bir başbakan bizim bütün gençlerimiz töhmet altında bıraktı. hiçbir siyasetçi bunu yapamaz. anne ve babaları üniversiteye gönderdiği çocuklar dolayısıyla böyle ağır bir suçlamayla karşı karşıya bırakamaz. yazıktır günahtır kendi çocuklarımıza acıyalım. zina suçunu kaldıran bu hükümet şimdi neyin hesabını yapıyor? "


kılıçdaroğlu her konuşmasında sanki erkekle kızın aynı evde kalması yanlış izlenimi veriyor. diyemiyor ki " kızla erkek aynı evde kalabilir. bu bizi ilgilendirmez, sizi de ilgilendirmez."


ankaradaki aday tam bir facia.

antakyadaki aday için ise antakya halkına ana bacı sövse daha iyi olurdu diyorum bir antakyalı olarak.


+
  • godsparticle  (26.12.13 19:55:29) 
Zayıf bir adam.

Bunu nereye çekersen çek. Yaptığı siyaset kahvede yapılanları geçmiyor.
  • iorveth  (26.12.13 22:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.