[]

Iphone 5s Tüm Aramalarım Kesiliyor

Selamlar.

Iphone 5s'te tüm aramalarım istisnasız kesiliyor. Aramanın ilk beş dakikasında mutlaka oluyor, avea yerine "searching..." yazıyor, sonra tekrar çekmeye başlıyor telefon. Ama o sırada benim arama kesilmiş oluyor. Telefonu formatlamaya kadar bir ton şey denedim, gidip sim kartımı yeniledim, ne yaptıysam kâr etmedi. Telefon normal çekiyor, 3g falan tıkır tıkır çalışıyor. Ama birini ararsam ya da biri beni ararsa mutlaka o arama kesiliyor. Nolur bi fikir sunun parçalıycam ben bu cihazı yoksa.


 
Garantisi var mı diye soracağım ama anladığım kadarıyla yok.

Arama sırasında oluyorsa arama sürecinde çalışan bir donanımda sıkıntı var. Çünkü program yenilemeyi denemişsin. Sim kart yuvasından başlar anten falan diye gider bu olay.

Ben senin yerinde olsam bir yetkili servise tamir olmama şartıyla gösterir. Sonra duruma göre satar renk değişimi diye takas yapardım.

Son olarak
Samsung Rocks
Kolay gelsin.
  • EXXE01  (26.12.13 16:50:50) 
Donanımsal olarak cihazda bir problem olma ihtimali var fakat böyle bir problem yüzünden tüm Apple'a bok atmak mantıklı bir davranış değil. Cihazın garantisi olduğunu varsayıyorum, senin uğraşman gereken bir durum yok. Git servise göster, onlar halletsin.

Sorun düzelmezse yenisiyle paşa paşa değiştirmek zorundalar. Apple cimri bir firma değil.
  • tek terk  (26.12.13 16:54:00) 
cihaz abd'den alındığı için garantisi türkiye'de bir halta yaramıyor. türkiye'de apple store açılmasını beklemem gerekiyor, ya da abd'ye götürmem. apple store da şubatta açılacak diyorlar. 2 ay daha böyle gitmez ki bu iş, 5 dakika telefonla konuşamıyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.12.13 16:55:38) 
Bence beklemek yerine sim kartı başka bir iphone'a takıp deneyiniz. Olmazsa beklersiniz ya da iyi bir teknik servise götürürsünüz. Kız arkadaşımın internetle ilgili benzer bir sorunu olmuştu ve sorun en son Vodafone'dan kaynaklı çıkmıştı.


  • quanche  (26.12.13 17:05:46) 
önceki gün gidip sim kartımı yeniledim, sorun devam ediyor. buna rağmen sim karttan kaynaklanıyor olabilir mi?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.12.13 17:09:53) 
Avea'nın müşteri hizmetlerini arayıp hat ayarlarını sıfırlatmayı denediniz mi?


  • jonturk  (26.12.13 17:19:11) 
Avea tarafında yapılmış tanımlamalardan kaynaklanıyor olabilir. Aramalarda çok geçerli olacağını sanmıyorum ama internet için öyleydi. Emin olmak için başka bir iphone 5 ya da 5s'e takıp deneyin derim. En azından "sorun kesin donanımsal" diyebilesiniz.


  • quanche  (26.12.13 17:48:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.