[]

ikinci universite

merhaba, 24 yasindayim. yurtdisinda lisans egitimimi tamamladim ancak bu alanda calismak istemiyorum. bu sene tekrardan universite sinavina hazirlaniyorum. hedefim bogazici ingiliz dili ve edebiyati. arastirma yapmayi, klasikleri okumayi seviyorum. bittikten sonra akademik kariyer yapma amacindayim. bu arada da para kazanmak icin ozel ders verebilirim diye dusundum. ne dersiniz sizce mantikli bir karar mi?




 
erkek olmadığın sürece (yani askerlik derdin yoksa)
bence çok mantıklı bir karar. Ancak zaten lisans diploman var ise yüksek lisans okuyup devam etmeni öneririm hem girmen daha kolay hem de yıl konusunda avantajlı olur ve kendi yaşındaki kişiler ile okursun.

başvuracağın bölüme danış lisansın farklı bir bölümden olsa bile bilimsel hazırlık okuyup yüksek lisansa başlamana izin verebilirler.
  • cursor  (26.12.13 14:45:06) 
okudugum universitenin yok denkligi yok malesef. erkek degilim bu arada.


  • jeanne hebuterne  (26.12.13 14:46:30) 
denkliği de yoksa diyebileceğim tek şey.
go girl go...

bence hiç durma başvur. (başvurular yılbaşından sonra başlıyor diye duydum.)
  • cursor  (26.12.13 14:51:18) 
ilk 200e falan girmen lazım


  • partizan  (26.12.13 15:50:17) 
500,21882 puanla 640.'yı almış en son Boğaziçi İngiliz Dili ve Edebiyatı. 52 kişi alıyor Dil-1 puanıyla. Aşağıdan hesaplayabilirsiniz hangi netleri yapmanız gerektiğini.

www.birey.com
  • kulagina kupe olsun  (26.12.13 18:06:00) 
Özel ders piyasası ingilizce için düşük, çok umutlu olma. Ders bulusun iki üç tane de eğer şanslı değilsen pek fazla para kazanamazsın. Network bulmak önemli özel ders için. Arkadaşların paslar falan öyle. Benim o bölümden mezun arkadaşlarım öğretmenlik için kpss peşine düştüler. Akademisyenlik için gereken disipline ve azme sahip değilsen boşver derim. Entellik için güzel bölüm de sonrası meçhul. Ekstra bir dil de bilmiyorsun, önceden de öğrenmediysen ne var elinde anca ingilizce. Akademisyen olucam kafaya koydum diyosan dediklerimi boşver kolay gelsin.


  • i ve been mistreated  (21.11.15 16:35:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.