[]

Fotoğraf için tüyo

Fotoğraf çekerken şu ışık olayı nasıl yapılıyor? Bunun için özel bir lens ya da ayar mı var? Makinem Canon eos 1100d

İki tane örnek fotoğraf yükledim, güzel örnekler değiller ama ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz.



a*

 
enstantane süresini uzat, uzun pozlama gibi düşün


  • seksen9  (26.12.13 02:11:00) 
makinamı ilk aldığım zamanlar, kapatırdım ışıkları lazerle resimler çizerdim böyle çekerdim. çok hoş desenler çıkıyordu.


  • akatreil  (26.12.13 04:41:15) 
yalnız fotoğraflar ilginç. ışıkların öyle olmasının sebebi uzun pozlama süresinde makinenin hareket ettirilmiş olması. bu yüzden arka plandaki ışıklar fotoğrafı boyamış.

lakin herifler gayet net. normalde onların da kayık, bulanık falan olması lazımdı.

bence bir montaj var bunda.
  • kibritsuyu  (26.12.13 06:27:00 ~ 06:59:46) 
once isigi sonra insanlari ust uste pozlamis da olabilir, iki fotografi montajlamis da olabilir... butun isiklar ayni yolu izlemiyor


  • idexo  (26.12.13 06:56:57) 
montaj falan yok yahu. 3sn pozlama süresi var diyelim, o süre içinde 1 kere flaş patlayınca insanları pozluyor o kadar.

Canon 550d de denedim şimdi, Manual moda al, 1sn enstantane ver, flaş pozlama telafisi diye bir ayar var onu +2 yap.
  • inugard  (26.12.13 08:49:04) 
@kibritsuyu'nun ilk paragrafı doğru. Enstantane 1 saniye civarında tutulmalı, ve deklanşöre basıldıktan sonra kamera hareket edilmeli.

İkinci paragrafın açıklamasıysa; flaş! Flaş kullanılırsa, ilk anda alınan kare (yakındaki objeler) yüksek bir parlaklık alır ve net çıkarlar. Zaten sonradan kaydırılırken bulanık olan kısımlara bak; onlar da ışık kaynakları. Arka plandakiler karanlık olduğu için onlar kaymış görünmüyor ama ışık kaynaklarında yüksek ışık olduğu için kayarken her bir an yakalanmış oluyor.
  • long live rock n roll  (26.12.13 08:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.