[]

bakan olma yeterliliği

milletvekili olma şartı aranmaması bir bana tuhaf mı geliyor.




 
kemal derviş yapıldı zamanında adam amerikada çalışıyordu çağırdılar geldi.


  • rhollor  (26.12.13 00:24:50) 
sadece insan olma sarti arasalar bile su adamlarin %95 i elenirdi zaten. birak milletvekilligini.


  • rentts  (26.12.13 00:25:04) 
evet. yürütmenin yetkilisinin kuvvetler ayrımı çerçevesinde yasamadan çıkmış olması zorunluluğu yok. örneğin amerika'da başkanlık sistemi var tabii ki farklı fakat bu kuvvetler ayrılığı öyle güçlüdür ki, kabine üyeleri house of congress'e giremez. hatta başkan da bildiğim kadarıyla sadece house of congress'i açmak için mi ne girebiliyordu. Hatta washington dc'nin şehir planı dahi böyle yapılmıştır ki yürütme ve yasama birbirinden olabildiğince uzak olsun diye.

fakat çeşitli parlamenter yapılarda da böyle bir zorunluluk aranmamaktadır. ingiltere'de örneğin bakanların parlamentodan olması zorunludur. bizde değil ben bunu normal buluyorum açıkçası, fakat yapılmasının halk nezdinde parlamenter yapı içi demokratik seçimlerin de gücünü kırdığını düşünüyorum.
  • sanal hayvan  (26.12.13 00:48:15 ~ 00:50:57) 
şimdi sanal hayvan güzel anlatmış, teoride Türkiye açısından yeri Any. md. 109'dur. İlgili hüküm Kabine için sadece Başbakanın TBMM üyesi olmasını şart koşar. Bakanlar TBMM üyesi olabileceği gibi dışarıdan da atanabilmektedir milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmaları kaydıyla.


  • candanag  (26.12.13 01:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.