[]

Rachid Taha, Faudel, Khaled

Bir ara Kemalist hükümetler tarafından pompalanmıştı pop camiamıza bu gruplar hem frankofon hem laik özellikleri nedeniyle. Bir nesil onlarla büyüdü. Şimdi nerde ne yapıyorlar acaba fikri olan var mı?




 
Abi bu adamlar frankofon ve laik olmalarından ziyade 90'larda popüler olmalarından ötürü sadece o dönemde yaygınlanmıştı. Sting'in Cheb Mami'yle Desert Song'u söylemesi hasebiyle Sting'i de laikçi ilan edeceğız neredeyse.

Kemalist hükümetlerin böyle bir kültür politikası yürüttüğünü düşünmek sanıyorum ki İlhan İrem'in doksanlar boyunca yokluğunda da irtica faliyetleriyle haşır neşir olduğu ya da gökhan özen'in jet ski'sinin benzinin açıkta bitmesinin uluslararası güçlerin komplosu olduğunu varsaymayı gerektirir.

Rai'nin pop'a uyarlanmış hali 90'ların başından ortasına kadar popülerdi ve bitti. Tıpkı synth-pop'un 90'larda sonlanması, ya da Prog Rock'ın aslında 70'lerde altın çağını yaşaması gibi.

Raşit Taha halâ müzikle uğraşıyor ama dediğim gibi 2000'lerin başından itibaren köşesine çekildi.Khaled de yine 90'ların ortasından itibaren önemini yitirdi. 2010 dünya kupasında bazı girişimleri olmuş tekrardan su yüzüne çıkmak için ama dediğim gibi popülaritesi geçeli çok oldu. Ama tabi Güney Afrika laikçi ve kemalist yapıyı yıktığından ötürü de olabiilir.
  • sanal hayvan  (26.12.13 00:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.