[]

boğaz iltahabı ve baş ağrısına ne iyi gelir

pazar gecesinden halsizliğim başlayıp, özellikle pazartesi neredeyse bayılacak kadar salı da hafif olmak üzere ateşim vardı. Bugün ateş geçti, halsizlik de hemen hemen geçmek üzere ama lanet bir boğaz ağrım var her yutkunuşta canım acıyor ve burun boğaz yolumda aşırı derecede balgam var nefes alırken zorlanıyorum, ağızdan almak zorundayım sürekli zaten ayrıca kafam da kazan gibi hissediyorum. 4 gündür yataktan çıkmadım sürünüyorum resmen

Almanya'dayım christmas tatilinde diye her yer kapanmış burda ev arkadaşım söyledi. yarın açılır mı bilmiyorum ama açılırsa ne ilacı almam gerekir. ilk günler paracetamol(thylolhot benzeri terleten bir ilaç) kullanmıştım ama halsizlik bitti artık. balgamı sökmek için de acetylcystein 200mg kullan dedi arkadaş ama pek işe yaradığı söylenemez . şu boğaz yarasını geçirecek ne önerebilirsiniz, at-11 dışında sigortam olmadığı için gidip de 100 euro felan baymak istemiyorum açıkcası.ama illaki antibiyotiğe ihtiyacım varsa mecburen giderim.
ilaçların latince ismini söylerseniz bulabilirim sanırım. teşekkürler :)

 
once bulabiliyorsan batticon al. kulak cubuguna sur ve bademciklerine surmeye cais. ama yutmamaya calis. o iyi gelecek emin ol.

doktora gidebiliyorsan git tabii
  • exlibris  (25.12.13 21:13:57) 
boğazında gerçekten iltihap varsa antibiyotik gerekli olabilir ama tahrişten kaynaklı bir acıysa gerekmez. sıcak ve soğuk şeyler tüketme yediğin içtiğin her şey ılık olsun. bitki çayı vs bulabiliyorsun bol bol iç, bal varsa onu da çay ılıdıktan sonra içine katman lazım sıcakken katarsan balın besin değeri ölüyormuş. bol sıvı tüketmek balgamın da yoğunluğunu azaltıp daha hızlı atmana yardım edecektir.


  • rahvanatlargibi  (25.12.13 21:23:01) 
bol karabiberli ve zencefilli bitki çayı. ama bitki çayı dediğim öyle sallama değil. adamakıllı toplanmış kurutulmuş.


  • dark-tower  (25.12.13 21:32:40) 
adaçayı bulabilirsen. gargara yaparak iç.


  • kelepir  (25.12.13 21:32:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.