cok kolay bir corba tarifi vereyim ben de;
Ince ince ve halka seklnde dogradigimiz soganlari zeytinyaginda iyice kavuruyoruz. Yne ince ince dogranmis havuc ve pirasalari ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Su ve bir bulyon, birakiyoruz kaynamaya, burada lezzet katan sey, soganlarin karamelize olana kadar kavrulmasi, sonra da en az bir saat kaynatmak.
Bir digar tarif kabak corbasi. Halka hakla dogradigimiz kabaklari soganla birlikte kaynatiyoruz, suzuyor ve kabaklari sogandan ayiriyoruz.
Tereyaginda 2 la vache qui rit eritiyoruz, kabaklari ekleyip biraz kavuruyoruz. Su, karabiber, tuz, kaynamaya birakiyoruz, sonra parcalayicidan geciriyoruz, nedense cok guze oluyor.
Bir de ispanak corbasi var ki cok basit.
Ispanaklar tereyaginda soganla birlikte kavrulur, uzerine su, tuz karabiber ve krema eklenir, kaynamaya birakilir. Bir patates ve bir havuc da ekleyebilirsiniz.
0