[]

İngilizce film çevirisi ;

Aramızda bu kısa film özetinin çevirisini yapabilecek güzel bir insan olduğuna inanıyorum , ilgi ile yaklaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler ! Biraz acil ufak bir kardeşimiz için gerekli itina gösterirseniz sevinirim .


-

It is the story of a young man who regains his humanity through the unexpected love of an unexpected brother.

Charlie Babbitt (Tom Cruise) is a self centered Californian man. His father passes away, leaving him only

prize roses and a 1949 Buick Roadmaster. Charlie traces the remainder of the inheritance to an institution for

the mentally challenged--Wallbrook. There, Charlie discovers the existence of a brother named Raymond Babbitt

(Dustin Hoffman), that he'd never known. Charlie kidnaps Raymond from the institute in the hopes of ransoming

him for at least half of the $3,000,000.

Raymond's fear of flying forces them to make a cross-country road trip. During the trip two brothers reconnected.

Charlie starts to care about his brother. Charlie learns that he'd actually known his brother when he was young.

But Raymond burned young Charlie badly in hot water and was forced to live at Wallbrook. When they reach Los

Angeles, Charlie realises his ability to love and his brother is far more important to him than money



-





güzel akşamlar ...

 
Rain Man bu. Çeviriyorum. Editlenecek.

Buyrun:

Bu, genç bir adamın beklenmedik bir erkek kardeşten gördüğü beklenmedik sevgiyle insanlığını yeniden kazanmasının hikayesi.

Charlie Babbitt (Tom Cruise), bencil, bir Kaliforniyalı. Babası, ona sadece ödül güllerini (yarışma kazanmış) ve 1949 model bir Buick Roadmaster'ı bırakarak ölüyor. Charlie, mirasın kalanının izini sürerek, zihinsel engellilere özgü bir enstitü olan Wallbrook'a ulaşıyor. Burada, Charlie, varlığını hiç öğrenmediği Raymond Babbitt(Dustin Hoffman) adlı bir erkek kardeşe sahip olduğunu keşfediyor.

Charlie, Raymond'ı, ondan 3,000,000 Dolar fidye almak umuduyla enstitüden kaçırıyor.

Raymond'ın uçuş korkusu, ikisini ülkeyi boydan boya geçecekleri bir araba yolculuğu yapmak zorunda bırakıyor. Yolculuk sırasında iki kardeş birbirlerine yeniden bağlanıyor.

Charlie erkek kardeşini önemsemeye başlıyor. Charlie aslında küçüklüğünde kardeşini tanıdığını öğreniyor.

Fakat Raymond, küçüklüğünde Charlie'yi kaynar suda feci halde yakmış ve bundan dolayı Wallbrook'ta yaşamaya zorlanmış. Los Angeles'a ulaştıklarında, Charlie sevebildiğinin ve kardeşini paradan çok daha fazla önemsediğinin farkına varıyor.
  • m e l t e m  (25.12.13 18:48:18 ~ 19:10:39) 
Bu, beklenmedik bir kardeşe beklenmedik bir şekilde duyduğu sevgiyle insanlığına yeniden kavuşan genç bir adamın hikâyesidir.

Charlie Babbitt (Tom Cruise), benmerkezci bir California'lıdır. Babası vefat ettikten sonra ona yalnızca ödüllü güllerini ve 1949 model Buick Roadmaster arabasını bırakır. Charlie, Wallbrook'ta (zihinsel engelliler için çalışan bir kurum) geçmişinin izlerini ararken Raymond Babbitt ismiyle bilinen bir kardeşinin olduğunu keşfeder. Charlie, 3.000.000 $'lık bir fidye talebiyle (en azından yarısını alma umuduyla) Raymond'u bu enstitüden kaçırır. Raymond'un uçak korkusu onları ülke çapında bir kara yolu yolculuğu yapmak zorunda bırakır. Bu seyahat sırasında iki kardeş birbirlerine yeniden bağlanır. Charlie kardeşini önemsemeye başlar ve gençliğinde aslında ondan haberdar olduğunu hatırlar. Raymond, küçükken Charlie'yi sıcak suda haşlamıştır, bu yüzden Wallbrook'ta ıslah edilmeye zorlanmıştır. Los Angeles'a vardıklarında Charlie, sevebilme yetisinin olduğunu keşfeder ve kardeşi onun için artık paradan daha mühim hale gelir.

* %100 doğru bir çeviri olamayabilir, benim becerebildiğim budur.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (25.12.13 18:59:59 ~ 19:10:58) 
İnsanlığını, beklenmedik kardeşinin beklenmedik sevgisi sayesinde yeniden kazanan genç bir adamın hikayesi bu. Charlie Babbitt (Tom Cruise) bencil bir Kaliforniyalıdır. Babası öldüğünde kendisine sadece ödüllü güller ve bir adet 1949 Buick Roadmaster bırakmıştır. Charlie mirasın geri kalanının izini Wallbrook'taki akıl hastanesine kadar sürer. Orada Raymond Babbitt (Dustin Hoffman) adında hiç tanımadığı bir kardeşi olduğunu öğrenir. Raymond'ı hastaneden kaçırır ve 3milyon doların hiç olmazsa yarısını fidye olarak almayı umar. Raymond'ın uçuş korkusu onları ülkeyi araba ile geçmeye zorlar. Bu yolculuk esnasında iki kardeş yeniden bağlanırlar.
Charlie kardeşini önemsemeye başlar. Charlie aslında daha küçükken de kardeşini tanıdığını öğrenir. Raymond genç Charlie'yi sıcak suda yakmış ve Wallbrook'da yaşamaya zorlanmıştır. Los Angeles'a ulaştıklarında Charlie sevebilme yeteneğinin farkına varır ve kardeşi onun için paradan çok daha önemlidir.

  • neyleyim  (25.12.13 19:01:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.