[]

Köpekler alıştıkları insanları bir süre sonra unutur mu ?

Bir süredir çalıştığım yerde 5-6 aylık iki doberman var. Vardiyalı olarak sürekli personel değiştiği için doğru düzgün kimse beslemiyor. Çoğunlukla kuru ekmek veriyorlar. Ben de neredeyse her gün bir şekilde mama, tavuk, et, yemek artığı bulup veriyorum bunlara. Beni gördüklerinde elimde yemek olmasa bile hemen ayağımın dibine yatıp kendilerini sevdiriyorlar. Diğer personellerden ziyade sahipleri benmişim gibi davranıyorlar.

Soru: 1 ay sonra burada işim bitip ayrıldığımda ve 1 sene sonra tekrar geldiğimde bu köpekler beni hatırlar mı ? Büyüyüp de kapıda bana havlayıp hırlarsa çok üzülürüm valla.


 
hatirlarlar.


  • tezek  (25.12.13 10:23:55) 
hatirlar.

sizi sahipleri bellemişler. komut almayı bile öğretebilirsiniz.
  • strawberry first  (25.12.13 10:26:25) 
1 sene sonra sana şaka ile bir cücük hareketi yapan olursa onun aklını alabilirler.


  • hiko seijuro  (25.12.13 10:28:56) 
kesinlikle hatırlarlar. bende -daha doğrusu babamda- bunun çok örneği var. anlatır her zaman. bende köpeklere taptığım için melül melül dinlerim.

bir tanesi şu; sadece bir tane kesme şeker vermiş köpeğe, yanlış hatırlamıyorsam 1 sene sonra tanımış hayvan babamı. bizimki çok severmiş köpekleri gençliğinde. kuyuya düşen köpeği kurtarmışlığı bile varmış. :)

anamın astımı yüzünden eve alamıyorum orası ayrı. :(
  • papillon7  (25.12.13 11:35:24) 
Hatırlarlar. Ama köpekler çalıştığınız yere aitse kuru ekmek vermek gaddarcaymış biraz. Yok değillerse lütfen internete ilan verin de sahiplensin yavrucaklar.


  • alicia dominica  (25.12.13 14:54:51) 
valla benim köpek sanki hatırlamadı beni
1 sene görüşmedik gerçi, sonra hayvana bütün tavuk götürdüm. belki de onun şaşkınlığından adapte olamamıştır :D

  • la noix  (25.12.13 15:01:18) 
uzaktan görünce hatırlamazlar. sesinden ve -yaklaşınca- kokundan kesin hatırlarlar.

onlara yemek verirken onlarla bol bol konuş. "acıktınız mı lan keratalar??" diye falan konuş yüksek sesle. sesini iyice tanısınlar.

sonra 1 sene sonra uzaktan, "gelin lan buraya napıyonuz siz eşşek kadar olmuşunuz" diye bağırdığın gibi kuyruk sallaya sallaya gelirler.
  • matchgrip  (25.12.13 18:46:50) 
Kokundan hatırlarlar en kötü olasılıkla.


  • kulkke  (26.12.13 18:59:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.