[]

ios 7'li iPhone 4 ile internet paylaşımı

Merhaba duyuru sakinleri;

Kısa bir süre için yurt dışında bulunuyorum. bu ülkeye ait bir telefon hattı aldım ve 3G ile internete bağlanıyorum. Yapmak istediğim, interneti laptop veya tablet ile paylaşmak. Yaptığım şu: hücresel veriyi açıyorum. Kişisel Erişim Noktası'nı Wi-Fi, bluetooth ve kablo ile bağlantı olacak şekilde aktive ediyorum. Ama olmuyor.

Sorularım:
1- Laptop'tan ağı arattığımda telefon yanında olsa bile bazen bulamıyor, bunun nedeni 3G bağlantısının zayıf olması olabilir mi?
2- Telefonun ağını bulsa bile "IP adresi alınıyor" kısmında kalıyor, bağlantı olmuyor. Bunun telefondaki Hücresel Veri Ağı'ndaki Acess Point Names (APN) ayarlarıyla alakası olabilir mi? varsa buralar boş mu olmalı, yoksa bişeyler yazılmalı mı? yazılacaksa hem hücresel veri tarafına hem de kişisel erişim noktası tarafına mı yazılmalı?
3- Nasıl yaptım bilmiyorum ama bir kaç kere bağlantı sağlandı. ama telefon ekranının üst kısmında uyarı gelmedi 1 kişi bağlandı diye. (bunu internette araştırınca gördüm, uyarı gelmesi gerekirmiş) ayrıca bağlanmasına rağmen telefondan girebildiğim halde laptop'tan giremedim internete.
3- Kimisi wi-fi olmaz sadece bluetooth ile olur demiş. bluetooth ile denedim ama yine olmadı. bağlantıyı sağladım iki cihaz arasında ama yine giremedim. kimisi de iphone bluetooth'u sadece apple cihazlarıyla eşleşir demiş. başta uyumsuz diye uyarı verip eşleşmemişti ama sonra yine nasıl yaptım bilmiyorum, eşleştirmeyi başardım. ama yine internet yok.
4- Son olarak kablo ile bağladım. bağlanınca ayrı bir yerel ağ bağlantısı olarak çıkıyor. hatta bağlandı bile diyor ama yine internet yok. burda ayrı bir yerel ağ mı kurmam gerekir?

Yani 3 farklı şekilde de eşleştirme olmasına rağmen internet yok. tahminim sıkıntı iphonun internet erişim noktası ayarlarıyla ilgili ama telefonda değiştirilebilecek çok ayar yok. bir tek APN ayarları var o da nedir tam bilmiyorum. müşteri hizmetleri APN'ye yazmam gerekeni söyledi, yazdım yine olmadı. gerçi bu kısımda 3 yer var, biri 3G için biri MMS için biri de kişisel erişim noktası için sanırım. verilen apn hangilerine yazılmalı? bişey yazılmadan telefon internete giriyor. burdan sanki APN kişisel erişim noktasına yazılmalı diye düşünüyorum ama yok yine olmuyor.

Biraz uzun oldu, okuyanlara teşekkür ederim. özet geçeyim: ios 7 yüklü iphone 4 ile girebildiğim internetimi laptopum ile paylaşamıyorum. sadece kişisel erişim noktasını aktive ederek olmuyor. ek olarak neler yapmam gerekir?

Şimdiden teşekkürler...

 
kullandığınız hat ile ilgili bir problem olabilir. gsm şirketi ile görüşüp bilgi alın derim. çünkü kişisel erişim için hiçbir ayara gerek yok. kablo ile bağlamanıza rağmen internet paylaşılmıyorsa hatta problem vardır derim ben.


  • himmet dayi  (25.12.13 08:55:36) 
Ek olarak bulutut ve wifi ile bağlanmayın, onları kapatın. Hem çok şarj yersiniz, hemde başkaları da bağlanabilir. Belkide sorun budur. Başkaları da bağlanınca kaldıramıyor olabilir.


  • iorveth  (25.12.13 09:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.