[]

Ailem sigara içtiğimi anlıyor mudur?

İyi geceler sevgili duyuran insanlar, bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

1 yıldır sigara içiyorum. Ortalama günde 3-4 tane falan. Arada bir içmediğim oldu sağlık sorunlarından dolayı. Birkaç hafta ara verdiğim falan oldu birkaç defa ama hala devam ediyorum içmeye. Ben memnunum halimden. Ama kafama takılan bir şey var. Birkaç ay öncesine kadar haftada 1 defa falan akşam bizimkilere gidip "ben hava almaya çıkıyorum" diyip yarım saatliğine falan dışarı çıkıp çay-sigara yapıyordum, özellikle okulun tatil olduğu zamanlar. Okulda içmek rahat oluyor tabi. Birkaç aydır çok az yapmışımdır, şüpheleri azalmıştır diye tahmin ediyordum. Yazın 1 defa annem sigara kokusu aldı odamda, ben de cips yedim onun kokusu falan dedim. Camdan sarkıp içiyorum ama içeri de giriyor bazen duman. Çantamda tütün kolonyası bulunduruyorum, eve girerken kolonya sürüyorum suratıma elime falan, kokuyu azalttığına eminim. Tütün sarıp içiyorum bir süredir, o da daha az koku yapıyor tabi.

Şimdi ben eve gelince babamı karşılayınca öpüyor beni bazen, öpünce burnundan bir nefes alışı var... Öyle böyle değil. Sizce anlıyorlar mıdır sigara içtiğimi? "Kesinlikle bilmemeliler" diye bir düşüncem yok, ama üzmek istemiyorum onları. Haa bir de gizli saklı olunca daha güzel oluyor. Babam 10 sene önce bıraktı sigarayı bu arada.

Kusura bakmayın, uzun oldu.

 
koku saçına ve elbiselerine siner. anlamamaları mümkün değil, eğer hiç koku almamaları gibi bi durum sözkonusu değilse. yani hiçbişey olmasa çamaşırları annen yıkıyorsa o farkeder mutlaka, hele evde başka sigara içen yoksa bariz.


  • dafaiss  (24.12.13 23:11:48) 
sigara içilmeyen evde, biri sigara içmeye başladıysa ya da o eve sigara içen biri gelirse banko anlaşılır.


  • sunriseee  (24.12.13 23:11:49) 
bence anlıyolardır gayet. hele baban 10 sene önce bırakmış, kesin anlıyodur.


  • tepedeki psychedelic adam  (24.12.13 23:12:18) 
içmeyene nasıl koktuğunu tahmin bile edemezsin.


  • richthofen  (24.12.13 23:12:42) 
Sigaradan kurtulan birisi olarak söyleyebilirim ki mutlaka anlaşılıyordur. Sigara içen birisi sınıfa girince bile kokusu yayılıyor,hele otobüste falan üüühh. Ama mesela sigara içtiniz üzerine şekerli bir şeyler falan yiyince kokusunu biraz bastırır.

Not: Sigara sağlığa zararlıdır.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (24.12.13 23:15:01) 
çok rahat anlarlar


  • mosquera  (24.12.13 23:16:39) 
O kadar tiryaki olmadiginizi anliyorum.

Gunde 3-4 tane sigara icin su kadar sinir stress cekeceginize bence birakmayi deneseniz size cok daha faydali olur.

Ayrica o meretin kokusu uzerinizdeki kiyafetlere, saciniza ve nefesinize son derece siner. Anlamamalari mumkun degil acikcasi.
  • xer0  (24.12.13 23:19:23) 
sarilmama, opusmeme gerek yok. sigara icen birinin odaya girmesi yeterli anlamam icin. sigara icmeyen biri, sigara kokusunu bu mesafelerden algilar.


  • compadrito  (24.12.13 23:22:18) 
Annem 1 km oteden sigara icen insanin kojusunu aliyor hacim.
Annenin bilmedigi olmaz birbirimizi kandirmayalim.

Babayla kapida opusmek hmm cok ilginc.


Sigarayi birakan baba sigara kokusunu 2 km oteden alir, hele bi de got korkusuna birakmissa ruyalarina giriyorsa...
  • cecilia  (24.12.13 23:23:14) 
anlamamış da olabilirler ya. ben lisedeyken içiyordum, ellerimi defalarca yıkayıp, üzerime parfüm sıkıp, naneli sakız falan çiğneyip giriyordum eve hep. koku aldıklarında da "oturduğumuz mekanda içiyolardı" falan diyordum. 1 sene falan içtikten sonra annem sigara pakedimi yakalayıp baya şok olmuştu ve kızmıştı, hiç daha önceden biliyormuş gibi bir hali yoktu. bizim evde de sigara içilmez bu arada.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (24.12.13 23:23:30 ~ 23:23:58) 
benim babam içmeye çalışmış baya sosyal ortam için olmamış. bi gün kardeşim içtiğimi söylüyor ben de senin gibi günde bi kaç tane içiyodum. babam odama geldi, sen sigara mı içiyosun dedi sence içiyo muyum dedim yooo kokarsın içsen dedi gitti. dibine vurmuyosan kokmazsın yani.


  • exist is pretty  (24.12.13 23:25:58) 
Anlamiyor olma ihtimalleri var


  • coconel  (24.12.13 23:33:39) 
tabii ki anlaşılır. ben sigara içmediğim halde sigara içilmiş ortamlarda bulunduğum için babamın sigara mı içiyorsun sen diye sorgulamışlığı var. artık bu tip mekanlarda gittiğimde kendim bile üzerime sinen kokuyu hissedebiliyorum.

sigara yüzünden ağzın kokması için ciddi içiçi olman lazım, ama elbiselerine sinmesi çok kolay olur.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (24.12.13 23:36:55) 
sigara gibi leş bir koku yayan birşeyin anlaşılmamasına imkan ihtimal yok.
koku duyularının calişmamaları lazım.

  • jamswety  (24.12.13 23:44:01) 
anlamamalarına imkan yok. sadece susuyorlar.
aman camdan filan sarkma sakın düşersin bi yerini kırarsın o daha fena.

  • vaktiyle iyi biriydi  (24.12.13 23:53:09) 
Eski erkek arkadaşım tek bir sigara içtiğinde bile anlardım. Anlamamak mümkün değil, saçlara ellere kıyafetlere tahmin etmediğiniz şekilde siniyor kokusu.


  • amelie poulain  (25.12.13 00:07:35) 
anlayıp anlamama konusunu geçtim de "cips yedim onun kokusudur" nasıl bi bahane be abicim? adıyaman tütünü aromalı pringles var da bizim mi haberimiz yok. :D


  • swadian prince  (25.12.13 01:03:04) 
Yok ya, doritos alaturca yemiştim. O da ağır kokuyor ya :) belki onun kokusunu almıştı annem, bilemeyiz. Direk ikna olmuştu çünkü :)


  • aguilas negras  (25.12.13 01:06:26) 
okumadım bile, anlıyordur.


  • edgenabby  (25.12.13 01:43:08) 
ben sigara içmiyorum, bu halde annem babam soruyor ara sıra "içiyor musun yoksa?" diye. 23 yaşındayım.

yani genç bir evlat sigara içmiyor gibi görünüyorsa bile bence anne baba kafasında içiriyor o çocuğa. bence böyle.

protip: sigara içenin en çok eli kokar. ağız kokusundan anlaşılmaz. dışarda içersen şayet zaten yolda bile koku üstüne sinebilir, yani onun bahanesi hazır. millet fosur fosur içiyor. illa bilmesinler diyorsan sürekli naneli sakız çiğne ve ellerini sigara içtikten sonra sabunla. anlamazlar. anlayamazlar yani. ancak şüphelenebilirler ki onu da ilk paragrafta belirttiğim gibi engelleyemiyorsun.
  • lamira  (25.12.13 05:10:21) 
sigara icmeye 3 sene once basladim. ama 3 seneden daha oncesinde amcam babam falan hep soruyodu sigara iciyo musun? iciyosun biliyorum falan diyolardi. inandiramiyodum icmedigimi. simdi iciyorum, kimsenin sordugu falan yok.

yas 22
  • yilki ati  (25.12.13 05:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.