[]

Ayağım Çok Kötü Yardım

Parkur yaparken 2 ayağımı birden çok kötü sakatladım.İki ayağımda da topuğumun üst etrafı çok kötü şiş ve ağrıyor. Acile gittiğimde film çektiler kırık çıkık yok dediler. 3 gün sonra ortopediye gittim. O da hastanemizde MR cihazı yok MR çektirmen lazım ona göre nolduğunu söyleyebilirim dediler. MR içinde en az 1.5 hafta sonraya randevu alabiliyorum. Ağrı kesici ve kremler pek işe yaramıyor. 9 gündür ayağımın üstüne çok çok zor basıyorum arkadaşlara tutuna tutuna gidiyorum okula. Devamsızlığım çok olduğu için istirahat da edemiyorum. Haftaya arkadaşlarla 2 aydır planladığımız yılbaşı tatiline çıkacağız. 1 hafta içinde alternatif tıp olarak ne uygulayabilirim.

Sürekli buz tutsam işe yarar mı? Lütfen arkadaşlar 2 aydır bunu planlıyoruz. 1 hafta içinde bu şişliği ve ağrıyı geçirmem lazım.


 
lif kopmuş olabilir. yapabilecek pek bir şey yok o zaman da.


  • rhollor  (24.12.13 23:07:36) 
Biraz yüksek doz ağrı kesici alınca ağrı gidiyor ve rahat yürüyebiliyorum. Lif kopsa böyle bir şey olabilir miydi yine de?


  • oddyseus  (24.12.13 23:10:04) 
saatte bir buz tut.

11:00 gibi buz tut. 15 dkyi geçirme.
11:20 gibi krem sür, sargı beziyle sar.
12-12:30 gibi yine buz tut.
13:00 gibi krem sür, sargı beziyle sar.
.
.
.

buz seansları 15 dakikayı geçmesin, buna dikkat et.


geçtiğimiz günlerde bu şekilde bir futbol turnuvası çıkardım. bayağı faydası oldu diyebilirim.


sağlık bu şakaya gelmez, ağrı dinmezse yılbaşı tatiline gitme rererö diyelim de adet yerini bulsun.
  • papillon7  (24.12.13 23:12:40) 
benim ayağımda lif kopmuştu yürüyebiliyordum. ama yürümek iyi değil ve acayip şişmişti.


  • rhollor  (24.12.13 23:12:52) 
bilek burkulması olabilir mi? öyle bişeyse anlaşılmayabiliyor ya da anlaşılması zor olabiliyor.


  • dafaiss  (24.12.13 23:13:01) 
burkulmaysa çok kolay yeniden tekrarlayabiliyor, etkisi tam geçmeden riskli, bileğe yük bindirne hareketler yaparsan.


  • dafaiss  (24.12.13 23:21:59) 
mr olmayan hastanedeki doktora tekrar git , sana rapor yazsın böyle okula gidilmez , üstüne basarsan iyileşmez rapor al gitme okula.

buz işe yarar nasıl yapılır bir arkadaş açıklamış ztn.
  • zlatanibrahimovic11  (24.12.13 23:23:58) 
@zlatanibrahimovic11 Üniversitem rapor kabul etmiyor devamsızlık için. Heyet raporu gerekiyor.


  • oddyseus  (24.12.13 23:32:27) 
lif kopması ile burkulması arası bir yerde olan lif zedelenmesi var bir de, senin durumuna daha çok uyuyor. benim bildiğim lif kopmasında üstüne basman mümkün değil -ben iki ayağımda da lif zedelenmesi yaşadım, gittiğim doktor, kopsaydı hiç üstüne basamayacağımı -yani basarsın gene de, kırık cam üzerinde yürür gibi- hatta liflerim kuvvetli olsa kemiklerimi bile parçalı kırık hale getireceğini söylemişti. neyse, doktoru geçelim, senin yapman gereken şey kesinlikle yatarak dinlenmek ve bence yılbaşı tatilini unut. aynısı yaz tatilinde başıma gelmişti yazlıktayken, 3 hafta min. haraketle geçirmem gerekirken ben mal gibi yüzmüştüm, o ayak bileğim hala sağlam değil -ha atele alırlarsa -yarım alçıya yani- bu süre bir kaç güne, maksimum 1 haftaya bile inebiliyor, ama benim o zaman alçıya alınmamıştı niyeyse. ve o ayak bileğim bana hep sorun çıkarır, yer etti çünkü orada. diğer ayak bileğimi atele almışlardı, o yüzden daha iyi iyileşti o, gene burkulma oluyor ama sol bileğim kadar değil.

bence röntgenle de durum anlaşılabilir, ben mr falan çektirmemiştim, röntgen çektirmiştim ki ilk sakatlağımda edremit devlet hastanesine mi ne gitmiştim, ikincisinde uludağ üni. hastanesine, mr falan demediler valla. bir de paso ağrı kesici, işte jellerden falan kullanmıştım, ama ayağın alçıya alınması daha iyi olabilir. ya da spor çorabı al, ayağın onun içinde dursun. biraz pahalı oluyorlar ama ayağın hiç hareket etmiyor, en kötü papillon'un dediği gibi sargı beziyle sıkı sıkıya sar, üstüne de gerekmedikçe basma.

ha bu arada şunu da sorayım: ayak bileklerindeki şişlik mor-kırmızı arası mı? ödem var, dediler mi? bunlar hep lif zedelenmesi/kopması belirtisi.

bir de bastığın zaman, tekrar tekrar o bölgeyi zedeleme ihtimalin var ki, hem iyileşme sürecini çok uzatırsın, hem de iyileştikten sonra bile sık sık sorun yaşarsın. hadi tek ayağın olsa gene git tatile derim -ben ikisinde de tatildeydim, düşün, ki tek ayakla bir cambazlık yapmadığım kalmıştı- ama ik ayak birden olunca çaren yok. erteleyebiliyorsan ertele derim.

geçmiş olsun.
  • pasp  (25.12.13 00:47:37) 
çorap şeklinde, topuk kısmı delikli sargılar var medikalcilerde bulabilirsiniz. baya faydası oluyor.


  • physcos physcos  (25.12.13 12:48:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.