[]

bu krediler ödenir mi?

Merhaba herkese,

Sayın duyucular, sorunum şudur, devlete halihazırda 12bin lira borcum var. Öğrenim ve harç kredisi bunlar. Su ara zorunlu staj olayım var, bu dönemde herhangi bir ücret ödemesi yapilmiyor. Ben de gecen sormustum hatırlayanlar vardır, İngilizce kursuna gitmek istiyorum.

Simdi baba parası yeme gibi bir seçeneğim olmadığı için 6bin lira staj kredisi çekmeyi düşünüyorum. Ama bunlar nasil ödenecek? Gözüm korktu acikcasi. Simdi para yok diye ertelemek de istemiyorum bu dil olayini. Sonra çok geç olabilir, bilmiyorum. Napayım ben?

Aileyi hiç karistirmayalim, tek basıma sayılırım.

 
12 bin 6 bin bunlar ödenir sıkıntı değil, zaten devlete olan borcun taksitle ötelemyle vs ödenir de burada düşüneceğin 6 binlik kredi olsun yani dil öğrenmek iyidir vs ama gittiğin kursa değecek mi, eğitime ve kitaba verdiğin paraya acıma hocam kredi de olsa çek öğren öde, miktar yüksek olunca merakım gerçekten o parayı hakedip etmediği...


  • bisanthe  (24.12.13 16:20:22) 
kurs icin kredi cekme. once normal kredi borcunu ode. ardindan parani biriktir ve kursa git. bu sure zarfinda, kendi basina kitap vs ile ingilizceni gelistirmeye calis.
turkiye'nin durumu belli degil. yarina guvenip, borc altina girme. parani biriktir ondan sonra ne yapacaksan yap.

  • for the record  (24.12.13 16:43:07) 
Kursa aydan aya para bulmaya calis. Sonra yurtdisina gitmek icin kredi cek. 2 ay kursa git 1 ay kendin pekistir. Kur da atlarsin arada. Yoksa atiyorum 15 ay devamli kursa gitmek insani bayiyor. Bir de diyorlar normalde 1obin tl tutuyor ama toptan 5e veririz. Kandiriyorlar. Ayni yillik spor salonu aboneligi gibi


  • ykyt  (24.12.13 16:48:03) 
Bu arada belirteyim kurs 6bin lira değil, daha az. Söz konusu kredi 6bin ve bu fiyat sabit diye biliyorum.


  • sistem enkazı  (24.12.13 17:05:56) 
ingilizce kursuna parayı gömme bence. soyledigin krediler hicbi sey tabi ki rahat rahat ödenir ama 6 bin lirayı çekersen daha işe yarar yerlerde kullan. türkiyedeki dersaneci ingilizce kurslarına kaptırma paranı, yurtdışına git bence de. ef'in programlarına bak. 4 hafta yoğun ingilizce eğitimi 1100 dolardı, ulaşım bedeli hariç.


  • like it or not  (24.12.13 17:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.