[]

Başsavcı'ya Hitap Şekli

Bu hafta içinde başsavcıyla görüşmem var, birebir. Tanışlık, samimiyet öncesinden yok. Tanışma amacıyla çağırılıyorum.

hal böyle olunca, sayın baş/savcım demek yavşaklık gibi, abi falan demek abes gibi geliyor. Ne diyem sizce?

Bunların dışında belirli bir topik yok, sohbet olacak sadece. ne konuşulur, nasıl konuşulur bilemedim.

 
adamına göre değişir. adamda ego varsa ve sen adama başsavcım demedin diye sana ayar olabilir. sen iyisi mi sayın başsavcım de. tutup adanalı dizisindeki bir adam çıkar. komser değil başkomser:)


  • yapma volkan  (24.12.13 16:09:05 ~ 16:09:16) 
siz diye hitap et en iyisi.


  • rhollor  (24.12.13 16:18:08) 
x bey de yav. başsavcı diye de kral karşısına çıkmıyosun. senin benim gibi insan.


  • rectoa  (24.12.13 16:19:03) 
Tabiki de "X Bey"

Ama is ile alakali bi konu donecekse "Sayin Bassavcim"
  • cecilia  (24.12.13 16:21:15 ~ 17:23:27) 
avukat hukukçu hakim vs değilsen "x bey"


  • ben smyrna  (24.12.13 16:33:49) 
kiminle tanışırsan tanış ilerleyen günler için ilk intibah çok önemlidir, ki bu adam baş savcı ve iyi bir insan olsan bile henüz seni tanımıyor. kimileri var abi der, sonra trafik kontrolünde abim şu diye ismini kullanır. bu adamlar buna çok dikkat ederler, herkese yeşil kurdele dağıtmazlar. savcılar şöyle sert, böyle sert demelerinin nedeni bundan geliyor aslında. milletimiz yavşak çünkü, kullanmayı çok iyi bilir. o yüzden ilk başta saygını göstereceksin. saygılı olmak hiçbir zaman yavşaklık değildir, yavşaklık hitap şekliyle olmaz zaten. sayın demene fazla gerek yok, baş savcım demen yeterli. biz her hafta ilçenin amir&müdür kesimiyle halı saha maçı yapıyoruz mesela, orada bile herkes birbirine müdürüm, savcım, baş savcım, komutanım diye hitap ediyor. yalnızken ayrı ama içlerinden gece plasytation oynarken sabahladığım adam var ona bile herkesin içinde abi demem. bu çizgilere dikkat ediceksin. zaten senin amacına, kişiliğine bağlı, zamanla da belli edersin. gerisi kendiliğinden geliyor ama ilk başta saygı.

edit: @ben smyrna güzel bi noktaya parmak basmış aslında. o değilsen bu değilsen diye bir şey yok, bu yanlış. savcı herkesin savcısıdır ve herkesin savcısı olduğunun yansıtılmasını ister.
  • eyyor  (24.12.13 16:35:28 ~ 16:43:37) 
başsavcım, savcım, hakimim, bunlara gerek yok. sahiplenmek neden. duyunca bile irrite oluyorum ben. doktora doktorum diyor musunuz, polise polisim? "siz" en güzeli bence. ya da savcı bey de geç.


  • bacardicola  (24.12.13 16:47:08) 
Ahmet bey ...
sizinle su konuyu da,
Sizin de dediginiz gibi,

Birakalim sizli bizli konusmayi hasancim..

Peki ahmet abi ehe
  • ykyt  (24.12.13 16:50:40) 
bassavcim derdim ben olsam.
edit: sayin bassavcim da olabilir. adamina gore.

  • lorenzen  (24.12.13 17:21:15 ~ 17:22:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.