[]

Bir haftalık Almanya tatili

1. Nisan'ın 12'si gibi Berlin'e ineceğiz kuzen ve üniversiteden arkadaşım. Üç erkek kişiyiz. Üç gün bu şehirde neler önerirsiniz? Gündüz ve gece.

2. Sonrasında Hannover'e geçeceğiz. Bir-iki gün kalacağız. Orada neler tavsiye edersiniz? Ne işiniz var demeyin buraya gitme sebebimiz doğduğumuz kasabayı ziyaret.

3. Ama Hannover'den önce bir iki günümüz olacak, siz olsanız berlin-hannover yolu üstünde nereye uğrardınız ve oralarda neler yapardınız? Şu kaçmaz diyeceğiniz ne olur?

Özelliklerimiz: Sırt çantamızı alıp çıkıyoruz. Canlı müziktir, eğlencedir seviyoruz. Müzedir ilginç gezi alanlarıdır takılırız. Hatta şu işgal evlerini falan görsek negzel olur. Kendimize ve evde bekleyen veletlere ve elbette hanımlara biraz alışveriş yapmak isteyebiliriz Türkiye'ye göre ucuz ve kaliteli şeyler bulmak mümkün olursa. ijki lt hesabına takılıyormuş, onu biliyorum ühü.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Berlin-Hannover güzergahında değil ama yol bize koymaz derseniz kesinlikle Hamburg. Önce şehri dolaşın, önemli yerler nette bulunur zaten, akşam da Reeperbahn-St.Pauli, özellikle haftasonuna getirmeye çalışın.

edit: Berlin'e her gidene söylüyorum kendim merak ettiğim için, chess-boxing diye bir olay varmış. Önce boks, zil çalınca satranç, zil çalınca boks, sonra satranç vs. Çok enteresan geldi bana.
  • whoosie  (23.12.13 23:28:48 ~ 23:30:17) 
hamburg,hamburg,hamburg.
dünya üzerinde 50'den fazla şehir,10'dan fazla ülke gördüm,böylesini görmedim,şiddetle tavsiye ediyorum.benim arkadaş ortamım falan hazırdı,ultra şanslıydım,sıfır beklentiyle gittim vs. ama yine de hamburg'a en az iki gün ayırın bence.

  • xasuo  (23.12.13 23:50:04) 
Berlin'de bisiklet turu oneririm nehir kenarini takip ederek soyle bi uctan diger uca yardirin etrafa baka baka. Ortalikta kiralik bisikletler vardir eminim hala, bozuk parayla calisiyor.


  • sinatra  (24.12.13 03:33:45 ~ 03:34:28) 
@xasuo + 1 (Hamburg ve haftasonu!)
Berlin'de her türlü eğlence yeri ve mekanı bulursunuz.
Ku'damm'da bir sürü yer var. Başka yerlerde de var.
  • gece lampulu  (24.12.13 09:18:22) 
berlin'e gidip de postdam'a gitmemek olmaz. bahari yeni karsilamis olan kentteki parklar, bahceler sizi selamlayacaklardir.
yalniz, nisan'da bile hala soguk olacaktir oralar. ona gore giyinin.
berlin'de tonlarca yapilacak aktivite vardir.
alexanderplatz, karl marx str, brandenburg kapisi, charlie checkpoint ve duvar mutlaka gormeniz yerler.
alexanderplatz'da sony center civarinda klupler de eglence icin gidilebilecek yerlerdir.
hannover ise berlin'e gore cok daha kucuk. orada kent merkezindeki opera binasi, katedral gorulebilecek yerler. ayrica merkez tren garinin arkasinda da kocaman bir eglence kompleksinde eglenebilirsiniz. fakat gittiginiz tarihlerde kent biraz bos olarak gorulebilir. zira, dunyanin en buyuk elektrik/enerji fuarlarindan birisine bir hafta once ev sahipligi yapmis olacak.
madem hannover'e gitmeden once bir sey yapmak istiyorsunuz, o zaman diger arkadaslarin dedigi gibi hamburg olabilir. veya doguda polonya veya daha batida amsterdam dusunulebilir.
  • for the record  (24.12.13 14:10:27) 
bunu kaçırmayın (git: www.goethehaus-frankfurt.de)


  • erty_ksk  (24.12.13 14:12:42) 
Sadece yol üzerindeki yerlere mi bakacaksınız anlamadım ama güzel tavsiyeler gelmiş Berlin hakkında.
Müzelerin olduğu yere kesin gidin,hepsi bir arada zaten.Benim en ilgimi çeken Pergamon Museum'du.Bizim coğrafyaya ait bir sürü eser var,üstelik türkçe guide vardı.Barlar mekanlar falan aklıma gelmedi ama ben çoğu yere çizenbayan'ın sitesinden bakarım.Size de tavsiye ederim.
Hediyelik olarak da bizdeki yaya işaretlerine benzer bir figure vardı her yerde,onun olduğu zımbırtılar güzel olabailir.
  • pavlovun kedisi  (24.12.13 14:40:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.