[]

Yağ yemeklere lezzet katan bir şey mi ?

Neden bu kadar çok yağ koyuluyor yemeklere ? Zeytinyağı olsa yine anlarım ama ayçiçek yağına neden abanıyor lokantalar, restoranlar ?




 
ucuz, doygunluk veriyor. ayçiçek falan da kullanmıyorlar. normal sıvı yağ 3-4 postada yanar. o yüzden özel bir yağları var katı gres yağı gibi, yuvarlak tenekelerde taşınan, yağdan başka her şey olduğu için 100 postada yanmayan, onu kullanıyorlar.


  • alice practice  (23.12.13 21:07:39) 
tam olarak cevap değil belki ama, kızarmış yiyecekler insanlara daha lezzetli geliyor. kafama takıldı oluşan yağ molekülün adını bi türlü bulamadım.

burada başka bir açıdan cevabımsı var:
www.sabah.com.tr

kaynak olarak gürse birsel verdim ya eru da bin türlü benim belamı versin.
  • golan trevize  (23.12.13 21:12:29) 
evet yağ yemeğe lezzet verir çünkü bazı moleküller suda çözünürken bazıları da yağda çözünür. yağ bu şekilde yemeğe tat veren bazı maddelerin daha çok yüzeye ulaşmasını sağlar. bunun yanında yağ gıdaların ısıyla temasını artırdığı için daha iyi pişmelerini ve maillard reaksiyonu denen reaksiyonun oluştuğu sıcaklıklara daha hızlı ulaşmalarını sağlar.


  • talemon  (23.12.13 21:24:22 ~ 24.12.13 13:17:03) 
ucuz olması elbette birinci sebep bu soru için ama şahsen bir köy sızması yaz aylarında domates vs. üzerinde şukela lezzet sebebidir. diğer yandan aşağıda örnek olarak vereceğim iki link sebebiyle bol tereyağı da tercih sebebidir şahsımca, hakiki olması kaydıyla fazla olmasını tercih ederim.

www.oburcan.com
www.oburcan.com
  • candanag  (24.12.13 00:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.